Zaharul invertit

Zaharul invertit

Zaharul alb, denumit si "otrava alba", este unul dintre alimentele cele mai nocive. Chiar daca este obtinut din sfecla care contine peste 50 de nutrienti, prin rafinare el isi pierde enzimele si celelalte elemente nutritive ajungand sa fie format dintr-o singura substanta : ZAHAROZA. Pentru a fi preluata de organism, zaharoza trebuie sa treaca mai intai printr-un proces de invertire, proces ce are loc in intestin cu ajutorul unei enzime numita invertaza, conducand la transformarea zaharozei in glucoza si fructoza ce patrund in circuitul sanguin. Pe langa diferite neajunsuri, precum decalcifieri, osteoporoza, tulburari intestinale, dupa preluarea in sange se produce un dezechilibru metabolic ce suprasolicita pancreasul si ficatul, ducand astfel la risc crescut de diabet, afectarea hormonilor direct implicati in coordonarea activitatii sistemului imunitar, fapt ce duce la predispunerea organismului la raceli, gripe, chiar si sclerozarea si fragilizarea vaselor de sange. Consumul excesiv de zahar poate duce printre altele si la scaderea memoriei, boli de inima, obezitate si diabet.
Pentru a evita multiplele efecte nocive pe care le declanseaza in corp consumul de zahar alb, la asa-zisul zahar invertit.

Iata si reteta:
1 kg de zahar, 450ml de apa, o lingurita rasa de acid citric (suc de lamaie) sau acid tartric (sare de lamaie); toate acestea se fierb timp de 10 minute. Se colecteaza mereu spuma cu o lingura de lemn. Se obtine astfel un amestec de doua monozaharide - glucoza si fructoza, cu putere de indulcire dubla fata de zahar. Prin faptul ca zaharul invertit contine acid citric, previne anumite maladii. Se stie de asemenea ca acidul citric sporeste asimilarea calciului in intestine, contribuie la combaterea si vindecarea rahitismului, previne formarea calculilor renali, dizolva uratii (sarurile acidului uric) si are certe proprietati antiinfectioase.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION