Suc de coacaze

Suc de coacaze

Sucul de coacaze actioneaza asupra circulatiei sangelui, asupra ficatului, asupra inflamatiilor tubului digestiv si a cailor urinare, asupra reumatismului si gutei; este un bun diuretic, digestiv si depurativ.
Considerat in antichitate fructul longevitatii
Origine Europaeana, in Franta este raspandit mult pe Coasta de Azur. Supranumit, fructul "antilene", stimuleaza vointa, dorinta de afirmare, rezistenta la schimbari, obtimismul.
Sucul natural de coacaze negre despre care un proverb german spune ca” este sanatos ca sangele de urs”; se administreaza inainte de masa cate 6-12 lingurite pentru adulti si 5-10 lingurite pentru copii ,combate orice tip de anemie.
Siropul natural din coacaze negre si miere de albine despre care parintele medicinei naturiste Sebastian Kneipp spune ca este “ un elixir de sanatate” se poate prepara punand intr-un borcan un strat de fructe, un strat de miere, …pana se umple borcanul, apoi se lasa la macerat 60 zile agitandu-se o data pe zi ; se consuma in anotimpul rece cand nu mai exista atatea fructe proaspete ; este deosebit de efficient pentru aparatul respirator, digestive, reface sistemul nervos dupa o activitate intelectuala intensa, repara tesuturile ( epiteliile ) lezate, decongestioneaza ficatul, splina, pancreasul.

Substante continute
85% apa, bogat in vitamina C, mai mult decat toate fructele, saruri minerale de potasiu, magneziu, calciu , sodium, alte vitamine B1,B2, B3,B6, acid pantotenic, antociani ( care confera stabilitate vitaminei C, in plus nu contin enzyme care sa inactiveze vitamina C, reprezentand o sursa importanta de acid ascorbic), provitamina A, acizi organici (acid malic, citric, tartric ), pigmenti flavonici, taninuri, celuloza, substante proteice.
Cura se poate face consumand fructul ca atare si in acest caz beneficiind de toate proprietatile lui sau cu suc de fructe proaspete dar in acest caz se indeparteaza pulpa bogata in fibre si alte elemente cu actiune binefacatoare.

Terapie si remediisuc-de-coacaze-negre
Efect tonic general,recomandate in stari de astenie, sunt cunoscute si sub numele de fructe “antilene”, eficiente in stari de oboseala, pentru efectul lor revigorant, contribuie la revitalizarea organismului dupa eforturi fizice si intelectuale, este un produs natural cortizonic ( cu actiune similara hormonilor corticosteroizi ) care stimuleaza functia cortico-suprarenalei, actiune imuno-stimulatoare,avand un puternic efect antiinflamator, antialergic,dar si cicatrizant la nivelul mucoasei gastrice, antisclerogen, diuretic, stimuleaza hematopoeza, creste acuitatea vizuala, sudorific,efecte hipotensoare, antihipertensiv , combat indigestiile, regland tranzitul intestinal, stimuleaza functionarea ficatului, pancreasului, splinei, rinichilor, ajuta organismul sa se elibereze de toxine , contribuie la eliminarea acidului uric, scaderea colesterolului, astringent este util in diaree si dizenterii, vitamina C pe care o contin are o particularitate aparte si anume rezista la prelucrare termica (proprietate utila pentru preparatele de iarna).

Proprietatile sucului de coacaz negru
In curele de detoxifiere, faciliteaza digestia, stimuleaza functionarea ficatului,indicate in tratamentul hepatitelor cronice, congestiei hepatice, ciroza hepatica, dischinezii biliare, stimuleaza buna functionare a organelor de evacuare, efect astringent util in diaree si dizenterii, in HTA ,sindroame alergice acute, astm bronsic, bronsite alergice, urticarie, rinite alergice, retinopatie diabetica ,dermatoze, sindroame inflamatorii ale aparatului respirator, digestive, urinar.

Frunzele de coacaz negru sunt deosebit de eficiente in tratamentul artitelor, reumatismelor artrozice deformante ,guta , anchilozelor degenerative Infuzia din frunze ( 1Kg/zi) are proprietati antihipertensive, avand virtuti diuretice recunoscute, creste eliminarea acidului uric, in reumatism degenerativ, guta, anemii ( stimuleaza sistemul hematopoetic).
Fructe uscate de coacaz negru transformate in pulbere prin macinare cu rasnita electrica de cafea – 2 ligurite de praf /zi in cure de 5-6 saptamani cu efecte benefice in circulatia periferica (maini picioare, reci), edeme, sindrom Raynoud, cresterea imunitatii.
Formula doctorului Leclerc:100gr frunze coacaz negru, 50gr de varfuri in floare de barba-caprei, 50gr frunze de frasin, se amesteca si se pune o lingura din amestecul de frunze intr-un vas de apa clocotita, se lasa sa infuzeze 15 min , se beau 3-4 cani pe zi; frunzele de coacaz negru isi datoreaza proprietatile antiinflamatorii flavonoidelor pe care le contine precum si altor substante biologic active ; sunt eficiente deasemeni in tratarea HTA, colici nefritice.
Mugurii de coacaz negru, sub forma de macerat sunt folositi pentru proprietati antialergice Extract gemoterapic de muguri de coacaz negru stimuleaza sistemul imunitar, actioneaza la nivelul glandelor suprarenale, mucoaselor, aparatului osteo-articular, aparatului respirator, genitor-urinar; in asociere cu extract gemoterapic de zmeur este indicat in fibrom uterin, chist ovarian, prostatite, adenoma de prostata, afectiuni reumatismale, artrite, artroze ;se iau cate 50 picaturi de 2 ori/zi sau 75pic o data/zi Preparatul gemoterapic de coacaz negru se poate combina cu: merisorul ( in afectiuni ale tubului digestiv, in tulburari care apar dupa tratamente medicamentoase cand poate aparea o disbioza intestinala, cu tulburari manifestate prin diaree sau constipatie ).
Uleiul de samburi de coacaz negru prin prezenta in compozitia sa a acidului alfa –linolenic si acidul stearidonic actioneaza pentru o buna functionare a neuronilor, imbunatatind memoria.
In uz extern se poate folosi sucu de coacaze, frunzele pentru efectul antiinflamator sub forma de comprese, gargara in afectiuni inflamatorii la nivelul gatului.

Utilizarea in cosmetica
prin efectul antioxidant impiedica formarea radicalilor liberi care intervin in producerea de colagen, grabind procesul de imbatranire, aparitia ridurilor; alimentele bogate in antioxidanti sunt: citricele:portocalele, lamaile, grepfruiturile, morcovii, caisele, coacazul negru.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION