Suc de cirese

Suc de cirese

Sucul de cirese este demineralizant, depurativ, antireumatismal; indicat in cazuri de: arteroscleroza, guta, artrita si stari pletorice. Este energetic si previne imbatranirea precoce prin actiunea regeneratoare si de eliminare a toxinelor.
Sucul de cirese este tonifiant, antiinflamator, fortifica peretele vascular, calmeaza durerile reumatice ,deosebit de eficient in afectiunile cardiace.
A fost adus in Europa, inca din antichitate de catre generalul roman Lucullus.
Daca erau atarnate la poarta unei fete bune de maritat, insemna ca aceasta este plina de bunatate
A fost folosit la descantece, asociat cu energia feminina
Esoteric aduce dorinta de dreptate, rationamentul rece, nepartinitor, induce echilibrul si masura lucrurilor, pretuirea adevarata.

Substante continute
apa 90% ,vitamine A (40mg% ), B complex, C, minerale: fier, calciu, clor, magneziu, potasiu, zinc, mangan, bogate in potasiu 250mg/100gr de fruct, zaharuri (mai importanta este levuloza, asimilabila de catre diabetici).
Valoare energetica:
68Kcal/100gr fruct
Cozile de cirese contin flavonoizi, saponine, saruri de potasiu, taninuri catehice, antociani.

Efecte binefacatoare
Remineralizant, diuretica, antiinflamatorie (ceea ce le face deosebit de utile in cistite,infectii urinare, pietre la rinichi, sau mal), depurativa, rol in eliminarea toxinelor din organism, laxativa, sedativa , regleaza functionarea ficatului, stimuleaza imunitatea, cresc acuitatea vizuala prin continutul mare in vitamina A, rol in regenerare la nivelul pielii, mucoaselor, efect antioxidant si de reducere a radicalilor liberi, efect antibacterian la nivelul cavitatii bucale, neutralizand bacteriile care ataca smaltul si placa dentara, fibrele stimuleaza tranzitul intestinal, buna functionare a colonului, reechilibreaza Ph-ul sanguin, datorita continutului in levuloza poate fi asimilat de catre diabetici.
Cozile de cirese au actiune diuretica (datorita actiunii saponinelor, flavonoidelor si sarurilor de potasiu).

Terapie si remedii
Reumatism, guta, litiaza urinara, nefrite, infectii urinare, obezitate, ateroscleroza, enteropatie cronica, anemie, copii cu deficiente de crestere, afectiuni hepatice, in cure de detoxifiere ( elimina toxinele ), ateroscleroza, afectiuni biliare, afectiuni nervoase, diabet zaharat, pentru eliminarea retentiei hidrosaline de diferite cauze( cardiaca, renala, hepatica).

Cura
resupune consumul de suc,nectar sau fructul proaspat in perioada scurta cat aceste fructe rodesc primavera, presupunand consumul unui pahar de suc proaspat dimineata inainte de masa
Ceaiul din cozi (se fierb cozi de cirese timp de 10 min.)de cirese este diuretic, fiind indicat in afectiunile renale , cresterea diurezei, eliminarea toxinelor,adjuvant in HTA usoara ; se beau 2-3 cani/zi.
Ceaiul de clei de cires se bea contra tusei
Zeama de cirese fiarta este eficienta in tulburari de ciclu menstrual.

In uz extern se foloseste guma (clei) de pe scoarta ciresului care se dizolva in apa, obtinandu-se o solutie contra pecinginii ( boala de piele contagioasa caracterizata prin eruptia unor vezicule care prin uscare lasa niste pete scortoase, ce produc mancarime ); se aplica pe piele.

Utilizarea in cosmetica
Se pot face masti cu fructe proaspete ( pentru tegumentele uscate este o ocazie de rehidratare, curatare de impuritati , revitalizare ). Siliconul este o substanta importanta pentru sanatatea si frumusetea pielii, parului, unghiilor, nivelul lui scazand odata cu varsta; fructele si legumele sunt o importanta sursa de silicon: merele, ciresele, strugurii, capsunile, castravetii, rosiile, lubenitele.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION