Este o bautura populara in special in Orientul Mijlociu, care scade tensiunea arteriala si contine foarte multi antioxidanti.
Se crede ca rodiile incetinesc oxidarea ADN-ului, un fenomen absolut normal, inevitabil odata cu trecerea vremii. In mod interesant, cele mai active ingrediente nu se gasesc in sucul fructului, ci in pielita alba, dintre fruct si coaja, si chiar in samburi.
Rodiile contin mai cu seama Vitamina A, C si E, dar si fier si antioxidanti. Despre rodie dintotdeauna s-a spus ca este un super-fruct, ea reusind sa neutralizeze radicalii liberi.
Studiile au aratat ca sucul de rodii baut zilnic, circa 220 de ml, timp de trei luni, scade colesterolul rau, imbunatateste circulatia sangvina, chiar si in cazul cardiacilor, face ca creierul sa fie mai bine oxigenat si irigat de sange, conform Huffington Post.
Studiile de laborator au aratat ca acelasi suc de rodii ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange, scazand inflamatiile de la nivelul acestora si prevenind ateroscleroza. In plus, creste nivelul de oxid nitric, care tine arterele suple si flexibile. In plus, s-a observat ca sucul de rodii are si proprietati anticancer, facand ca celulele canceroase sa se autodistruga. Studiile de laborator au aratat ca asta se intampla mai ales in cazul cancerului mamar, de prostata si colon.