Suc de dude

Suc de dude

Sucul de dude este racoritor si laxativ si se poate folosi la gargara contra anghinelor, aftelor si stomatitelor.
Sucul natural din fructe proaspete are un efect laxativ si usor diuretic ; sucul fructelor inainte de coacere este bogat in acid citric poate fi folosit sub forma de gargara impotriva aftelor, gingivitelor, stomatitelor
Sirop de fructe de dud se prepara cu miere, care se lasa la macerat timp de 2 saptamani, apoi se strecoara si se poate adauga la sfarsit o lingurita de rom ;este un bun laxativ, diuretic, depurativ.

Dudul este originar din Asia, frunzele sale au fost folosite la cresterea viermilor de matase iar fructele in scop alimentar. Este un arbore mult raspandit in Campia Romana, existand aproape in fiecare gospodarie taraneasca.
Iar indeletnicirea cresterii viermilor de matase este straveche de peste 5000 de ani, inscriptiile antice gravate pe oase contin caractere privind viermele de matase si dudul. A fost adus din China de catre Zhang Qian, un demnitar al dinastiei Xiha,(206iCh) in unele tari din vestul si centrul Asiei, de unde s-au raspandit apoi in Europa.
Arta cresterii viermilor de matase a fost tinuta in mare secret in China (a fost intarita chiar apararea la frontiera pentru a opri raspandirea misterului in strainatate), iar aflarea ei a tesut o serie de povesti. Se spune ca vestitul navigator spaniol Cristofor Columb a promis o haina de matase drept premiu marinarului care va vedea primul “noul continent”. Sunt considerate un fruct “al vigorii masculine”.
Ezoteric, dudele sunt un simbol al perseverentei, legaturii magice dintre embrion si tata.

Substante continute
Acizi organici (aspartic, folic, folinic, acetic, propionic, izoptiric, butiric), adenina, arginina, butilamina, tanin, compusi volatili (butilamina), aldehide, cetone, beta-caroten, carbonat de calciu, adenina, malcot, pectine, vitamina C, antociani.
In scop therapeutic se recomanda in special frunzele fara codite, recoltate in lunile mai-iunie, prin ciupire si prin strangere ;frunzele contin acid folic, aspartic, arginina, beta-caroten, minerale. Carbonatul de calciu le atribuie proprietati alcalinizante.

Proprietatile sucului de dude
Antiscorbutic, depurativ, laxativ, actiune hipoglicemianta,sudorifica ;fructele sunt eficiente in tratarea constipatiilor rebele, pot fi folosite ca tonic, astringent. Dr. Shelten O’Neill cercetator in neuro-biochimie si antropologie biofizica a demonstrat ca dudele contin numeroase proteine, albumine, lecitine, derivati glutaminici necesari dezvoltarii sistemului muscular. Cercetatori englezi au demonstrate ca in fructele de Morus (dud) sunt prezenti 8 factori de crestere a masei de proteine musculare (precum si in fragi, zmeura si capsuni).

Terapie si remedii
Diabet zaharat (se spune ca cine a mancat dude din belsug in copilarie nu face diabet la batranete), prin efectul astringent sunt indicate in diaree, gastrite, ulcer gastric si duodenal, afectiuni pulmonare; detoxifiere prin efectul diuretic, depurativ.
In uz extern eficient in stomatite, angine

Cura cu suc de dude
Studiile au demonstrate ca o cura zilnica de 200gr de dude, fragi, capsuni sau zmeura timp de 2-3 saptamani poate asigura o crestere a masei musculare cu 20%; dezvoltarea musculara confera un surplus de energie nu numai pentru estetica masculina ci si o rezerva de calciu si minerale necesare pentru o buna activitate psihica si intelectuala. Scade agresivitatea psihica produsa de excesul unor hormoni androgeni, intarzie pre-andropauza, crescand virilitatea. In cazul femeilor ofera o vitalitate necesara pastrarii feminitatii, reduce riscul aparitiei nodulilor la san, prin efectul acizilor fragranici, oferind protectie impotriva cancerului. Scad riscul aparitiei cearcanelor si a ridurilor prin mentinerea unui tonus crescut al muschilor fetei, creste tonusul muscular la nivelul intregului corp dand fermitate, imbunatatind circulatia, toata musculatura fiind mai bine oxigenata si hranita (inclusiv zonele erogene).

Infuzia din frunze de dud este eficienta in diabet zaharat. Se consuma 3 cani /zi dupa mese. Se prepara dintr-o lingura de frunze bine maruntite care se tin la macerat in 250ml apa, cateva ore si se consuma dupa cele trei mese principale. Pentru bolnavii cu diabet se recomanda sa nu se adauge nici un fel de indulcitor.
Ceaiul de dud este eficient in tratarea diabetului daca este amestecat cu frunze de afin, teci de fasole, frunze de nuc sau frunze de urzica.
Tinctura de frunze de dud se prepara din 100gr frunze, 100ml alcool care se pune la macerat 21 zile. Se strecoara si se folosesc cate 30 picaturi de 3 ori/zi in diabet.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION