Suc de fragi

Sucul de fragi este remineralizant, indicat in cazurile de reumatism si guta, datorita actiunii eliminatorii a acidului uric. Este un bun stimulent hepatic, reglementeaza sistemul nervos si este indicat in arteroscleroza, autointoxicatie, litiaze urinare; poseda proprietati bactericide vadite, mai ales impotriva bacilului tifoidei.
Inca din antichitate, fragul poarta in el incarcatura timpului si energia benefica a padurii. Din florile albe (in traditiile orientale albul este simbol al masculinitatii, Shiva) se nasc fructele rosii (simbol al feminitatii, Shakti).

Substante continute
90% apa, saruri minerale de fier, fosfor, magneziu, potasiu, calciu,sodiu, siliciu, brom, vitamine B1,B2,C,E,K, acid salicilic, zaharuri (levuloza, permisa diabeticilor ), uleiuri volatile, putine proteine, hidrati de carbon, celuloza, taninuri, fenoli. Frunzele pot fi recoltate din iunie pana in septembrie, sunt uscate si folosite in scopuri medicinale cand e nevoie. Frunzele se recolteaza fara petiolul principal si fara tulpinile taratoare.

Proprietatile sucului de fragi
coleretice, laxative, tonice, remineralizante, nutritive, antiinflamatorii (prin acidul salicilic),
stimuleaza imunitatea, datorita fragarinei au proprietati dezinfectante, bactericide, detoxifiant, elimina acidul uric fiind eficient in guta, afectiuni artritice, afectiuni renale, efect antioxidant, regleaza functia ficatului si glandelor edndocrine, taninurile continute au proprietatea de a coagula albuminele, calmeaza durerea, opresc sangerarea, reduc inflamatia fiind utile in caz de bronsite, faringite, afectiuni ale vezicii urinare, arsuri, plagi, hemoroizi, hemoragii locale, prin continutul in acid elagic, compus fitochimic important in prevenirea degradarii celulare, contin flavonoide (antociani, acidul elagic) cu puternic efect antioxidant.

Terapie si remedii
Astenie de primavera, constipatie, reumatism, artrita, guta, ateroscleroza, litiaza renala, biliara, in oxiuroza ( 500gr. fragi sau capsuni se consuma dimineata si nu se mai consuma nimic altceva timp de o saptamana ), adjuvant in diabet.
In uz extern se fac masti pentru improspatarea, regenerarea, revitalizarea tenului, cu fructe proaspete, dar se folosesc si infuzii, creme, solutii, uleiuri.

Cura cu fragi
Infuzia din frunze de fragi, radacina si tulpina (1-2 lingurite de frunze uscate si maruntite in 200ml apa) folosesc in combaterea tu digestiei anevoioase, boli de rinichi. Se pot combina cu frunze de zmeur. Se beau 2-3 cani pe zi. Frunzele de frag pisate si amestecate cu sare se puneau pe masele contra durerilor de dinti.

Utilizarea in cosmetica
Sucul fragilor este benefic tenurilor normale si uscate, avand efect remineralizant, tonic, reda supletea pielii.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION