Ingrediente:
un mar ionatan sau domnesc, un morcov potrivit ca marime (cca. 100g), 2-4 liguri cu miere, 2l de apa, o frunza de menta, 1g ghimbir pulbere sau 2 feliute din radacina.
Mod de preparare:
Morcovul se curata de coaja si se spala, apoi se taie bucati mai mici. Marul se spala si se taie in patru. Se scot samburii, apoi se taie bucati mai mici. Nu se curata de coaja. Punem in blender, bucatile de mar si morcov, adaugam mierea, ghimbirul si turnam apa cat sa fie acoperite. Pornim blenderul si mixam bine pana ce devina o crema groasa. Din acest moment adaugam apa, putin cate putin pana umplem vasul. Mai mixam cateva secunde si este gata. Daca sucul este gros, mai puteti adauga apa si sa-l aduceti la consistenta dorita, iar daca nu va place sa simtiti pulpa fructului, atunci puteti trece sucul printr-o strecuratoare fina. Datorita faptului ca merele se oxideaza imediat, acest suc nu se va tine la frigider, eventual se vor adauga cburi de gheata in mom servirii. Este de preferat sa fie consumat imediat.
Sucul atfel pregatit daca este servit unui copil, este bine sa fie mai dulce.
In momentul servirii se decoreaza cu frunza de menta proaspata.
Specificul bucatariei Danyelle