Ingrediente:
un grepfruit rosu, o rodie, 2-4 linguri cu miere, o frunza de menta, 2 litri apa.
Mod de preparare:
Rodia se taie in doua si se scot semintele. Aceasta operatie se face lovind rodia cu lingura. Samburii care nu vor iesi, vor fi scosi cu varful unei furculile. Aveti grija sa nu puneti si partea alba, caci este amara, desi are multe vitamine (vezi articolul: Suc de rodie).
Grepfruitul se decojeste, ideal ar fi sa luam si partea alba, iar pentru aceasta operatie este mai simplu sa procedam asa: taiem grepfruitul in jumatate si il punem cu partea taiata in jos, pe un tocator. Cu cutitul taiem partea de sus, atat cat sa ajunga la fruct, apoi de jur inprejur, de sus in jos, taiem coaja cu tot cu partea alba, pana la pulpa fructului. Grepfruitul nu se ridica de pe tocator.
Dupa aceasta, taiem portocala in bucati mai mici si punem in blender impreuna cu samburii de rodie si miere. Adaugam apa cat sa le acopere si mixam. Lasam blenderul sa mixeze pana ce totul devine pasta. Acum adaugam apa pana umplem blenderul. Daca nu va place sa simtiti si pulpa fructului, atunci puteti strecura sucul printr-o strecuratare fina. Daca sucul este gros mai puteti adaug apa dupa cum va place sa-l beti. Deasemenea puteti adauga si miere, in cazul in care va place mai dulce. Daca il pregatit pentru cei mici, atunci este bine sa fie ceva mai dulce.
In momentul servirii se decoreaza cu frunza de menta proaspata.
La categoria "Sucuri de Fructe" sunt specificate toate proprietatile acestor doua fructe.
Specificul bucatariei Danyelle