Base be Sampi

Este un amestec de condimente foarte popular in Indonezia, Bali si Malaezia si serveste la marinarea carnii de vita.

Ingrediente:
250g ardei iuti rosii, mari si fara seminte, 40g ardei iuti verzi mici, feliati marunt, 50g usturoi, tocat, 200g salota (sau ceapa verde, doar partea alba) tocata, 50g ghimbir, tocat, 150g galangal tocat (sau 200g ghimbir), 2 1/2 lingura boabe de piper negru, zdrobite, 100g alune macadamia, 40g zahar de palmier (sau zahar brun), 150 ml lapte de cocos, 250 ml apa, 3 frunze de dafin indonezian, 3/4 lingura sare.

Mod de preparare:
Se copmbina toate ingredientele (fara dafin, apa si sare) intr-un blender si se proceseaza un minut. Se transfera mixtura intr-o cratita, se adauga restul ingredientelor si se fierbe totul la foc mediu, timp de 60 de minute, pana ce se evapora apa iar mixtura capata o nuanta aurie.
Se raceste inainte de folosire.
Specificul bucatariei indoneziene

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION