Base be Siap

Este un amestec de condimente popular in Indonezia, Bali si Malaezia. Are consistenta unei paste groase si este folosit la condimentarea carnii de pui (prin marinare).

Ingrediente:
225 g salote (sau partea alba de la ceapa verde), 125g usturoi, 60g galangal tocat (sau 80g ghimbir), 100g alune macadamia, 125g radacina de curcuma tocata (sau 4 lingurite pudra), 50g ardei iuti rosii feliati fin de tot, 50g zahar de palmier tocat (sau zahar brun), 150 ml lapte de cocos, 2 tulpini de iarba de lamaie zdrobite, 3 frunze de dafin indonezian, 250 ml apa, 3/4 lingurita sare.

Mod de preparare:
Se macina toate ingredientele cu exceptia frunzelor de dafin, apei si a ierbii de lamaie intr-un blender. Se transfera intr-o cratita, se adauga restul ingredientelor si se fierbe la foc mediu timp de 60 minute pana ce apa se evapora iar sosul capata o nuanta aurie. Se raceste inainte de utilizare.
Specificul bucatariei indoneziene

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION