Base be Siap

Base be Siap

Este un amestec de condimente popular in Indonezia, Bali si Malaezia. Are consistenta unei paste groase si este folosit la condimentarea carnii de pui (prin marinare).

Ingrediente:
225 g salote (sau partea alba de la ceapa verde), 125g usturoi, 60g galangal tocat (sau 80g ghimbir), 100g alune macadamia, 125g radacina de curcuma tocata (sau 4 lingurite pudra), 50g ardei iuti rosii feliati fin de tot, 50g zahar de palmier tocat (sau zahar brun), 150 ml lapte de cocos, 2 tulpini de iarba de lamaie zdrobite, 3 frunze de dafin indonezian, 250 ml apa, 3/4 lingurita sare.

Mod de preparare:
Se macina toate ingredientele cu exceptia frunzelor de dafin, apei si a ierbii de lamaie intr-un blender. Se transfera intr-o cratita, se adauga restul ingredientelor si se fierbe la foc mediu timp de 60 minute pana ce apa se evapora iar sosul capata o nuanta aurie. Se raceste inainte de utilizare.
Specificul bucatariei indoneziene

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION