Base be Pasih

Este un amestec de condimente de consistenta unei paste, folosit la marinarea fructelor de mare si a pestelui. Este foarte popular in Indonezia, Bali si Malaezia.

Ingrediente:
6 ardei iuti rosii tocati, 6 catei usturoi tocati, 15 salote, tocate (sau 30 de cepe verzi, doar partea alba), 10 cm bucata ghimbir tocata, 10 cm bucata radacina de curcuma tocata (sau 4 lingurite de pudra), 2 rosii medii, curatate de seminte si coaja, o lingura seminte de coriandru, o lingura alune macadamia, o lingurita pasta de creveti, 4 linguri ulei, 2 frunze de dafin indonezian, 2 tulpini de iarba de lamaie, zdrobite, 3 linguri pulpa de tamatind (sau 3 linguri sos Worcestershire).

Mod de preparare:
Se combina toate ingredientele (cu exceptia uleiului, pulpei de tamarind, frunzelor de dafin si ierbii de lamaie) si se proceseaza un minut. Se incinge uleiul intr-o cratita, se transfera mixtura in cratita, se adauga iarba de lamaie si frunzele de dafin si se fierbe totul la foc mediu, timp de 60 de minute, pana ce se evapora apa iar mixtura capata o nuanta aurie. Se adauga pulpa de tamarind si se amesteca repede. Se ia de pe foc. Se raceste inainte de folosire.
Specificul bucatariei indoneziene

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION