Sfecla rosie

Sfecla rosie

Sfecla rosie este o leguma foarte bagata in acid folic si pigmenti rosii naturali, cunoscuti a adversari redutabili in lupta cu cancerul. De regula, se consuma in stare cruda (salate) sau fiarta (in amestec cu hreanul). Originara din zona mediteraneana, sfecla rosie ("Beta vulgaris"), are un nivel caloric de 40kcal/100g. Este usor digerabila si are un continut bogat in vitaminele A, B, C si PP, potasiu, fier, calciu, proteine, hidrati de carbon, zaharuri, glutamina. Este deosebit de eficienta in viroze, hipertensiune, anemii, imunitate scazuta, nevroze, demineralizare, tuberculoza, cancer. Regland si functiile hepatice. Este contraindicata in diabet, din cauza nivelului ridicat de zaharuri si glutamina. Frunzele de sfecla rosie sunt si ele deosebit de bogate in vitamine, fiind o sursa sigura de calciu si fier natural. De retinut ca, prin conservare în otet de mere, sfecla rosie se imbogateste in vitamine prin procesul de fermentatie (vitaminele B6, B12).

Este interzisa consumarea sucului impreuna cu paine cu drojdie sau impreuna cu un suc acidulat. Drojdia provoaca balonarea intestinului, formind un mediu acid in locul unui mediu alcalin. Medicina populara nu recomanda in general bolnavilor cu afectiuni oncologice sa consume paine cu drojdie si alte paste fainoase care sa contina drojdie.
Nu beti sub nici o forma sucul de sfecla proaspat stors, pentru ca el contine substante volatile care actioneaza asemenea otravii. Ele provoaca greata, varsaturi, sughit, slabiciune generala, scaderea pulsului si a tensiunii arteriale. Sucul trebuie lasat cateva ore intr-un loc racoros, cel mai bine ar fi sa il puneti la frigider.
Administrarea sucului proaspat pregatit duce la intoleranta lui absoluta in viitor. Terapia cu ajutorul sucului de sfecla trebuie continuata o perioada indelungata de timp fara pauza, nu mai putin de o jumatate de an pina la un an. In cazul afectiunilor de natura cancerigena, sucul natural de sfecla trebuie consumat tot restul vietii. Actiunea tamaduitoare a sfeclei rosii nu este definitiva, ci numai temporara, atat timp cat bolnavul isi administreaza preparatele pe baza de sfecla.

Sfecla elvetiana - o leguma cu frunze verzi care protejeaza vederea, care contine vitamina K.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION