Este interzisa consumarea sucului impreuna cu paine cu drojdie sau impreuna cu un suc acidulat. Drojdia provoaca balonarea intestinului, formind un mediu acid in locul unui mediu alcalin. Medicina populara nu recomanda in general bolnavilor cu afectiuni oncologice sa consume paine cu drojdie si alte paste fainoase care sa contina drojdie.
Nu beti sub nici o forma sucul de sfecla proaspat stors, pentru ca el contine substante volatile care actioneaza asemenea otravii. Ele provoaca greata, varsaturi, sughit, slabiciune generala, scaderea pulsului si a tensiunii arteriale. Sucul trebuie lasat cateva ore intr-un loc racoros, cel mai bine ar fi sa il puneti la frigider.
Administrarea sucului proaspat pregatit duce la intoleranta lui absoluta in viitor. Terapia cu ajutorul sucului de sfecla trebuie continuata o perioada indelungata de timp fara pauza, nu mai putin de o jumatate de an pina la un an. In cazul afectiunilor de natura cancerigena, sucul natural de sfecla trebuie consumat tot restul vietii. Actiunea tamaduitoare a sfeclei rosii nu este definitiva, ci numai temporara, atat timp cat bolnavul isi administreaza preparatele pe baza de sfecla.
Sfecla elvetiana - o leguma cu frunze verzi care protejeaza vederea, care contine vitamina K.

