Prune uscate

Printre beneficiile acestor fructe gasim: trateaza anemia, previn osteoporoza, imbunatatesc functiile ficatului, pancreasului si rinichilor, scad aciditatea gastrica, trateaza infertilitatea, scad oboseala si incetinesc procesul de imbatranire.

Prunele depasesc continutul de antioxidanti al fructelor de padure, despre care se credea pana acum ca sunt cele mai bogate in vitamine si minerale. Iarna, putem consuma prune uscate, care pastreaza proprietatile celor crude.
O singura pruna contine aceeasi cantitate de vitamine si minerale ca un pumn de afine, fructe considerate pana acum ca fiind cele mai bogate in antioxidanti. Fierul, calciul, potasiul, seleniu, vitaminele A, B si C continute de prune protejeaza celulele organismului de actiunea nociva a radicalilor liberi, care stau la originea bolilor cardiovasculare, neurodegenerative, cancerului. Aceste fructe cresc imunitatea si ar putea preveni aparitia a numeroase maladii, sunt de parere nutritionistii. Ele sunt recomandate in mod deosebit varstnicilor, fiindca organismul lor isi pierde capacitatea de a se proteja de radicalii liberi.

Sunt foarte bogate in antioxidanti, în glucide (fructoza si levuloza), hidrati de carbon, acizi organici, vitaminele A si B, potasiu, calciu, fosfor, magneziu sau fier. Ele fortifica sistemul nervos, combat starile de oboseala, stimuleaza tranzitul intestinal, normalizeaza volumul ficatului (reduc hepatomegalia); iata de ce, pruna este un aliment recomandat astenicilor, sportivilor, copiilor, persoanelor constipate, hepaticilor. In plus, puterea depurativa si diuretica a prunei o face utila persoanelor suferinde de reumatism, arterioscleroza si celor cu intoxicatii alimentare acute.

Prunele uscate imbunatatesc digestia
Tranzitul intestinal lent si digestia defectuoasa pot crea un disconfort abdominal major, insa consumul de prune uscate in portii zilnice mici, imbunatateste digestia. O digestie optima te ajuta sa slabim mai usor si sa mentinem greutatea.

Prunele uscate previn cancerul
Un consum regulat de prune uscate, simple sau in combinatie cu alte alimente, scade drastic riscul de cancer, datorita antioxidantilor care se regasesc in pulpa lipicioasa. Aceste substante formeaza un ecran protector in organism si impiedica radicalii liberi sa-ti afecteze celulele.

Prunele uscate incetinesc imbatranirea pielii
Datorita antioxidantilor, prunele uscate contribuie la sporirea productiei de colagen, substanta responsabila pentru mentinerea elasticitatii pielii.

Prunele uscate previn diabetul
Fibrele solubile din prunele uscate pot preveni diabetul de tip 2, dar in cazul in care deja suferim de diabet, consumul de prune uscate este recomandat dupa consultul unui medic.

Prunele uscate te ajuta la oaselor
Un studiu realizat recent de o echipa de cercetatori din Florida arata ca femeile care introduc in alimentatia lor obisnuita prunele uscate incetinesc scaderea densitatii osoaselor cu 3-5% pe an.

Prunele uscate intaresc imunitatea
Toate vitaminele si mineralele continute de prunele uscate ajuta si stimuleaza imunitatea.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION