Mandarinele

Mandarinele

Mandarinele au efect miraculos asupra organismului nostru.
Beneficiile consumului de mandarine
– Lupta impotriva anemiei prin continutul di fier si vitamina C;
– Este deosebit de utila in curele de slabire, continutul de fibre creaind senzatia de satietate (de satul) si avand putine calorii; deasemenea mobilizeaza grasimile di depozite si intensifica arderile, crescand usor metabolismul;
– Sunt indicate in hipercolesterolemie, scazand concentratia colesterolului din sange;
– Intervin in constipatie prin continutul mare de fibre pe care il au. Se recomanda asocierea lor cu iaurt pentru si miere a combate constipatia cronica.
– Prin continutul de vitamina A imbunatatesc functiile vederii, la fel cumse intampla in cazul consumului de morcovi;
– Beta-carotemnul protejeaza impotriva arsurilor solare, astfel daca urmeaza o zi de plaja puteti consuma cu placere sucul de mandarine natural.
– Mandarinele sunt indicate copiiilor aflati in perioada de crestere, intarindu-le sistemul imunitar si crescand pofta de mancare;
– Mandarinele cresc rezistenta impotriva infectiilor si imbunatatesc sistemul imunitar;
– Au proprietati antioxidante si detoxifiante;
– Imbunatatesc functiile digestive;
– Sunt folosite in tratamentele cosmetice pentru tenul gras sau sensibil ori iritat. Deasemenea uleiul de mandarin este utilizat in tratamentele tonice pentru piele, dar si in aromaterapie.
Mandarinele pot fi utilizate si in curele de detoxifiere cu fructe care nu se tin mai mult de trei zile, zile in care aveti voie sa mancati doar fructe. Atentie insa, inainte de a incepe orice tip de cura se recomanda consultul medicului.

Mandarinele contin o cantitate mare de beta-caroten, precursorul vitaminei A, de aceea au culoarea portocalie. Deasemenea mai contin si vitaminele: C, complexul vitaminic B, vitamina E, vitamina K etc.,minerale: calciu, fosfor, fier etc.
Mandarinele mai contin si fibre, dar si proteine, fiind astfel deosebit de utile in digestie. Mandarinele contin o gama impresionanta de antioxidanti, precum carotenoizi, zeaxantina, luteina si hesperidina, ce duc o puternica lupta impotriva radicalilor liberi si ne protejeaza organismul de toxine. Mai mult de atât, concentratia de antioxidanti din mandarine este chiar mai mare decât cea din portocale.

Mandarinele ajuta la alcalinizarea organismului
La fel ca multe alte citrice, mandarinele, odata digerate, au un efect alcalinizant asupra organismului. Alimentele alcalinizante ajuta la balansarea pH-ului in corp, combat aciditatea excesiva si favorizeaza alcalinizarea treptata. Intr-un mediu alcalin nu pot supravietui majoritatea bacteriilor si fungilor responsabili pentru dereglarea sistemului nostru imunitar. De asemenea, pe fondul aciditatii excesive, pot aparea probleme cardiovasculare, respiratorii si obezitatea. Mandarinele sunt fructe venerate de civilizatiile asiatice, in medicina traditionala chinezeasca ele fiind recomandate pentru reglarea energiei vitale. Iar in medicina ayurvedica uleiul cojilor de mandarine este folosit pentru a elimina stresul, a ameliora insomnia si pentru a induce starea de calm si vitalitate.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION