Combinata cu iaurt formeaza o excelenta marinata pentru carnea de pui si porc.
Ingrediente:
12 chili (ardei iuti rosii) uscati, o lingura seminte de coriandru, 2 lingurite de seminte de chimen, 2 catei de usturoi, 1/2 lingurita de sare, 4-6 linguri de ulei de masline.
Mod de preparare:
Se curata de cotor si de o parte dintre seminte ardeii iuti, se inmoaie 30 de minute in apa calda, pana se inmoaie. Intre timp, se prajesc semintele de chimen si coriandru pana isi elibereaza aromele si apoi se zdrobesc intr-un mojar pana se obtine o pulbere fina. Pisati usturoiul si sarea, apoi ardeii pana cand amestecul devine moale. Adaugati toate aceste condimente gradat, amestecand, in ulei pana cand sosul astfel obtinut este bine omogenizat si are consistenta maionezei. Puneti-o intr-un borcan bine inchis, turnati putin ulei la suprafata pastei ca sa nu se usuce. Stocati-o intr-un loc racoros sau in frigider timp de 3 saptamani.
Specificul bucatarie nord africane

