Chili Powder

Termenul se refera la un amestec de condimente larg raspandit in America de Sud, America de Nord si mai putin in Asia. Componenta sa este desigur variabila functie de ingredientele principale (ardeii iuti si oregano). Reteta clasica, utilizata in Mexic si SUA este cea de mai jos:

Ingrediente:
2 linguri seminte de chimion, 3 ardei Cayenne uscati, 6 ardei Ancho uscati, o lingura oregano uscat (preferabil oregano mexican), 2 linguri pudra de usturoi.

Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul. Se prajeste intr-o tigaie chimenul pana ce elibereaza aroma si devine cafeniu (cca. 5-7 minute). Se ia de pe foc si se macina fin intr-un mojar. Se scot coditele si semintele ardeilor. Se pun ardeii pe o placa metalica, intr-un singur strat. Se introduce placa metalica in cuptor. Ardeii Cayenne se fac primii, asa ca trebuie scosi dupa 4-5 minute. Ardeii Ancho se lasa inca 4-5 minute. Cand ardeii s-au racit indeajuns ca sa poata fi manuiti, se rup in bucati si se macina fin intr-un mojar sau mixer. Se adauga semintele de chimion, oregano si usturoiul. Se amesteca bine de tot. Se pastreaza cca. 6 luni la adapost de aer, umezeala si lumina.
Specificul bucatariei americane

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION