Ulei de palmier

Uleiul de palmier, originar din Africa de Vest, unde de peste 5,000 de ani se extrage din fructele palmierului tropical (diferit de cocotier!). Pana in secolul nostru, acest ulei era produs pe scara redusa in satele africane, si abia dupa 1920 a devenit un important produs de export. Uleiul de palmier nerafinat (“virgin” sau rosu) este una din cele mai bogate surse naturale de caroten; este de asemenea bogat in vitaminele E si K, in coenzima Q10 si in antioxidanti. Cu toate ca are un punct de fum ridicat (230 C), uleiul de palmier nu este recomandat pentru prajit, deoarece dupa prima utilizare antioxidantii sunt distrusi, iar dupa 4 utilizari carotenul dispare si el. Uleiul de palmier se foloseste pe scara industriala ca ingredient pentru produsele de brutarie si patiserie, pentru margarine si bomboane (in special de ciocolata).
Uleiul de palmier este considerat singurul ulei de gatit ambalat cu nutrienti care lipsesc din orice alt tip de ulei de gatit. Studiile au aratat ca aplicarea topica de ulei de palmier pentru probleme ale pielii si parului este benefica.

Carotenii continuti in uleiul de palmier reprezinta o sursa puternica de antioxidanti. Acestia sunt transformati de catre organism in vitamina A, lipsa acesteia putand cauza orbirea, slabirea oaselor, scaderea imunitatii si chiar afectarea functiilor mentale normale. Deoarece carotenii au nevoie de grasime pentru a fi convertiti in vitamina A, uleiul de palmier reprezinta solutia perfecta, ajutandu-i pe cei care consuma acest ulei prin prevenirea tuturor problemele mentionate.
Mamele care alapteaza pot sa-si imbogateasca laptele cu vitamina A, care este necesara pentru cresterea sanatoasa si dezvoltarea copiilor, incluzand ulei de palmier in dieta lor.
In afara de vitamina A, uleiul rosu de palmier rosu este, de asemenea, o sursa bogata de vitamina E. Vitamina E contine tocotrienol, de patru tipuri, toate gasindu-se in acest ulei. Acestea dau uleiului de palmier proprietati antioxidante, ajutand la eliminarea radicalilor liberi din organism, care sunt cauza dezvoltarii mai multor boli, inclusiv cancerul.
Spre deosebire de alte uleiuri de gatit, cum ar fi uleiul de masline, care isi pierde din proprietatile nutritive prin incalzire, uleiul de palmier isi pastreaza toate substantele nutritive si, prin urmare, este cel mai indicat de folosit.
Desi uleiul de palmier contine o cantitate mare de grasimi saturate, studiile au aratat ca consumul acestuia previne bolile de inima. Acest lucru este posibil deoarece uleiul de palmier are capacitatea de a elimina acumularea placilor ateromatoase din artere si chiar de a reduce nivelul de colesterol. Cu toate acestea, este recomandat a fi consultat un medic inainte de a incepe consumul de ulei rosu de palmier rosu daca sunteti expusi riscului declansarii bolilor de inima.
Un alt mod in care acest ulei protejeaza inima este prin stabilizarea nivelului tensiunii arteriale. Datorita antioxidantilor continuti, acesta reduce posibilitatea inflamarii arterelor. Acest lucru ajuta la mentinerea nivelului tensiunii arteriale sub control.
Consumul regulat de ulei de palmier s-a dovedit a reduce riscul de a dezvolta cancer. Acest beneficiu se datoreaza tocotrienolilor, care au proprietati anticancer, ajutand la prevenirea cancerului de piele, pancreas, ficat, colon, stomac si prostata. Cu toate acestea, cele mai bune rezultate au fost experimentate impotriva cancerului la san.
Antioxidantii din uleiul de palmier ajuta organismul uman si prin protectia de degenerarea neurologica. Astfel, degenerarea creierului, cauzata de stres, este impiedicata prin consumul acestui ulei. Iar probleme cerebrale cum ar fi boala Alzheimer, boala Parkinson si chiar schizofrenia sunt tinute la distanta.
Alte probleme care pot fi prevenite prin consumul de ulei rosu de palmier includ degenerescenta maculara, artrita, cataracta, osteoporoza, boli de ficat si astm.

Ulei de palmier pentru piele
Pentru piele, uleiul de palmier functioneaza ca o solutie pentru vindecarea cicatricilor vechi, inclusiv cicatrici de la acnee, si chiar semne extinse. Acest lucru se datoreaza continutului de vitamina A si vitamina E. Daca uleiul este nerafinat, valoarea nutrientilor este mai mare si combate mai eficient afectiunile pielii.
* Aplicarea uleiului pe fata indeparteaza semnele de imbatranire, lasand pielea proaspata si tanara. Inainte de a va pune la culcare, aplicati ulei de palmier si lasati-l sa actioneze peste noapte. Acesta va repara toate daunele provocate pielii si, de asemenea, le va impiedica sa avanseze.
Uleiul de palmier are proprietati hidratante. Cei care sufera de boli de piele, cum ar fi psoriazis si eczeme se pot trata aplicand acest ulei pe zona afectata.

Ulei de palmier pentru par
Atunci cand este utilizat pe par, uleiul de palmier are un intens efect umidificator, fiind remediul perfect pentru parul uscat. Masati parul cu o cantitate mica de ulei si lasati sa actioneze aproximativ o jumatate de ora. Folositi samponul si rutina de spalare obisnuite. Veti observa ca parul tau va fi mult mai moale si mai stralucitor. Utilizati regulat acest tratament dar numai in cantitate mica, deoarece este dificil a se clati cand e folosit din abundenta.
Datorita continutului bogat de vitamina E, nu numai ca va combate caderea prematura a parului ci si contribuie la regenerarea parului pentru persoanele care au inceput sa experimenteze semne de chelie.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION