Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Ingrediente:
pentru blat: 160g unt, sucul si coaja de la jumatate de lamaie, 100g ciocolata, 6 oua, 200g zahar, 4 linguri cu pesmet, rom, zahar vanilat;
pentru crema: 3 oua, 200g zahar, 200g unt, 100g ciocolata, vanilie.

Mod de preparare:
Se amesteca untul pana iese spuma, se adauga galbenusurile, amestecand continuu. Se amesteca ciocolata topita la foc mic cu putina apa, apoi sucul de lamaie si coaja rasa, pesmetul si albusurile batute spuma. Toata aceasta compozitie se toarna intr-o forma de tort, tapetata cu faina, la care se introduce la cuptor si se coace la foc mic cca 40 - 50 de minute, la o temperatura de 170 - 180 grade.
Dupa coacere se scoate blatul si se lasa la racit, dupa care se taie orizontal in doua si se stopesc blaturile cu sirop de zahar si rom, blatul dupa ce a fost insiropat bine il umplem cu crema.
Cum de face crema: se freaca untul pana devine ca o spuma. Se bat ouale cu zaharul la un foc mic, pana ce se incing bine, si s-a topit zaharul, se da deoparte vasul si se lasa la racit compozitia. Se amesteca apoi cu untul,si cocolata topita cu putina apa pe marginea aragazului si se raceste. Se adauga vanilia. Se ung blaturile cu crema ( cu o parte din crema ) iar cu restul se imbraca tortul. Peste crema se poate orna cu martipan, cacao etc.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION