Ingrediente:
100g unt, 150g ciocolata neagra (minim 70% masa de cacao), 6 oua, 150g alune de padure crude, o lingura de coniac, 8 linguri zahar brun, o linguta faina, 50g cacao pentru pudrat, frisca pentru servit.
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 180* C. Unge cu putin unt o tava rotunda, (sau pune hartie de copt pe fundul tavii) si tapeteaza marginile cu lingurita de faina. Topeste intr-o craticioara untul si ciocolata apoi lasa 5 minute sa se raceasca. Macina alunele de padure si adauga-le in ciocolata topita impreuna cu coniacul si galbenusurile de ou. Pune albusurile si un varf de cutit de sare intr-un castron inalt si bate-le cu un mixer pana se intaresc apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana obtii o spuma tare. Incorporeaza treptat spuma obtinuta in amestecul cu ciocolata.
Pune amestecul in tava pregatita anterior si pune la cuptor pentru 35 minute pana se va intari aluatul. Scoate tava de la cuptor si lasa-o sa se raceasca. Scoate totul din tava si indeparteaza hartia de copt. Pudreaza tortul cu cacao si serveste cu putina frisca.
Specificul bucatariei franceze

