Ingrediente:
500g aluat de foietaj, 250g piure de castane, o lingura de coniac, o lingura de faina, 40 cl frisca, 2 foi de gelatina, 100g castane maruntite, 6 castane glasate, zahar pudra.
Mod de preparare:
Cuptorul se incinge la 180 grade. Se presara faina pe planseta pentru a pregati aluatul. Decupati 3 patrate de foietaj cu latura de 20cm. Coaceti-le timp de cca. 30 minute. Foietajul trebuie sa ramana galben (daca se unfla prea tare, puneti un gratar deasupra). Odata coapte trebuie scoase din cuptor si lasate la rece.
Realizarea prajiturii
Frisca se bate pana ce devine foarte tare. Gelatina se desface in apa rece pina se topeste, apoi o puneti la foc atat cat sa fie calduta. Amestecati-o cu 200g de piure de castane, apoi adaugati si coniacul. Incorporati usor jumatate din cantitatea de frisca si 50g de castane maruntite. Cantitatea de castane ramase combinati-o cu restul de frisca.
Finisarea prajiturii
Pe primul patrat de foietaj copt , intindeti un strat de 1 cm grosime din amestecul de frisca, gelatina si piure de castane. Puneti deasupta al doi-lea patrat de foietaj si procedati la fel cu amestecul. Deasupra puneti ultimul patrat de foietaj, pudrati cu zahar si ornati cu castane glasate.
Specificul bucatariei franceze

