Ingrediente:
150g malai, 50g faina, o lingurita bicarbonat de sodiu, 1/4 lingurita sare, 5 linguri iaurt, 5 linguri ulei de arahide, coaja rasa de la 2 lamai, 2 linguri suc de lamaie, 2 oua intregi, 2 albusuri, 425g zahar, 2 crengute de rozmarin proaspat, iaurt pentru servit.
Mod de preparare:
Cuptorul se incinge la 180 grade C. Intr-un castron se amesteca malaiul, faina, bicarbonatul de sodiu, sarea, iaurtul, uleiul si sucul si coaja de lamaie. Intr-un alt castron batem cele 2 oua intregi impreuna cu cele 2 albusuri si jumatate din cantitatea de zahar pana se obtiine o crema. Adaugam compozitia cu malai si iaurt la aceasta crema si amesteca continuu pana se omogenizeaza. Turnam amestecul intr-o tava unsa cu ulei si coacem timp de 40 minute. Punem restul de zahar impreuna cu 200 ml apa intr-o craticioara. Cand da in clocot adaugam ramurelele de rozmarin, micsoram focul silasam sa fiarba inabusit 10 minute. Dupa ce s-a racit complet strecoaram siropul. Scoatem prajitura din forma si o lasam la racit aproximativ 15 minute. Intepam la suprafata cu o furculita si tornam jumatate din siropul de rozmarin.
Se serveste apoi cu iaurt si cu siropul ramas.

