Tiramisu

Ingrediente pentru cca 12 portii:
1l de cafea, 5 picaturi de esenta de migdale, 400g piscoturi (Savoiardi), 6 oua, 6 linguri cu varf zahar; 500g crema mascarpone, 500g de frisca, cacao pentru ornat.

Mod de preparare:
Se face o cafeaua si se lasa sa se raceasca, Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana se dizolva zaharul (cca 10-15 minute cu mixerul). Se adauga crema Mascarpone si se amesteca cu mixerul pana se incorporeaza toata crema. Se lasa la rece in frigider. Se face frisca, din smantana dulce(adica nefermentata), sau pur si simplu cumparati de la cofetarie. Se amesteca cele doua compozitii (cea din mascarpone cu frisca), dar se pune frisca peste crema de mascarpone, pana se incorporeaza toata.. Se adauga esenta de migdale in cafeaua
racita. Se inmoaie repede piscoturile in cafea, unul cate unul, pe lungime si doar pana la jumatate. Se tine o secunda piscotul in cafea, caci altfel se inmoaie prea tare. Se foloseste o tava,din plastic, in care sa incapa aproximativ jumatate din cantitatea de piscoturi asezate unul linga altul. Se asaza un strat de piscoturi in tava. Se intinde jumatate din crema preparata, dupa care se asaza iar un strat de piscoturi si deasupra se intinde restul de crema. Se presara cacao deasupra, cu ajutorul unei strecuratoare de ceai. Se tine o zi la frigider, sa se patrunda piscoturile si se serveste rece.
Specificul bucatariei italiene

poza RDANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

 TRADE MARK DANYELLE COOKING

    4194948               HAWAII REGISTRATION