Ingrediente:
250g unt moale, 250g zahar brun, 300g faina, 4 oua batute, 50g alune tocate, 200ml cafea tare rece, 500g mascarpone, 2 linguri zahar brun, praf de cappuccino pentru decor.
Mod de preparare:
Incingem cuptorul la 180 de grade. Ungem cu unt 2 tavi cu diametrul de 20 cm si punem hartie de opt pe fiecare. Batem untul si zaharul cu mixerul pana obtinem o crema alba si moale. Se adauga faina si ouale si mixeaza in continuare. Acum adaugam alunele pisate si jumatate din cantitatea de cafea. Punem amestecul in tavi si il coacem pentru 30 de minute pana ce aluatul creste si devine auriu. Lasam blaturile in tavi timp de 5 minute pentru a se raci, apoi la scoatem pe masa. Indulcim cafeaua ramasa cu zahar si punem aproximativ 4 linguri peste blaturile coapte. Lasam apoi pana se racesc complet.
Pregatim crema astfel: punem mascarpone intr-un castron si amestecam cu cafeaua ramasa si zaharul pana se obtine o cremma moale. Folosestem putina crema pentru a lipi blaturile intre ele apoi, cu un cutit intindem deaspra crema ramasa. Decoram cu praf de cappuccino.

