Tort cu alune de padure

Tort cu alune de padure

Ingrediente:
140g unt, 200g zahar pudra, 6 oua, separate, 2 linguri de faina, 200g Ricotta, 200g alune de padure, 3 lingurite suc de lamaie, 8 linguri gem de caise, 50g ciocolata neagra, cateva alune pentru servit, 250g mascarpone, 2 linguri miere de albine.

Mod de preparare:
Incalzim cuptorul la 180*C. Se unge cu unt o tava rotunda si adanca, pentru tort tort. Intr-un castron mare amestecam untul cu jumatate din cantitatea de zahar. Adaugam treptat galbenusurile de ou si continuam sa amestecam pana cand se omogenizeaza. Amestecam aceasta compozitie cu faina strecurata. Intr-un alt castron macinam Ricotta cu o furculita, dupa care adaugam alunele macinate si sucul de lamaie, apoi toarnam totul peste aluat. Separat batem albusurile de ou pana se intaresc, adaugam restul de zahar si continuam sa la amestecam. Toarnam amestecul, foarte usor, peste compozitia de Ricotta, iar la sfarsit punem totul in tava. Lasam la cuptor 40 minute, pana cand betisorul pentru proba, iese perfect curat. Lasam sa se raceasca si aseaza-l pe o farfurie.
Pentru glazura: punem gemul de caise impreuna cu 2 linguri de apa intr-un vas, la foc mic, pana capata o consistenta omogena, usor fluida. Intindem compozitia peste tort si lasa sa se raceasca. Presaram ciocolata rasa si cateva alune.
Amestecam mascarpone cu mierea pana rezulta o crema-sos, pe care o vom servi la tort.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION