Ingrediente:
Aluatul: 125g faina, o lingura de zahar, putina sare, 60g unt, un ou.
Umplutura: 600g mere, faina pentru uns tocatorul de lemn, grasime pentru forma, 80g miere de salcam.
Mod de preparare:
Aluatul: se amesteca intr-un castron faina cu zaharul si sarea, se face la mijloc o gropita, in care se pune oul si untul taiat cu cutitul in bucatele mici. Se amesteca toate ingredientele, apoi se framanta bine, pentru a obtine un aluat uniform. Se formeaza un bulgare care se pune, invelit intr-un servet, timp de o ora la frigider.
Umplutura: se curata merele, se taie in patru, li se scot samburii, apoi se taie in felioare cat mai subtiri. Se intinde aluatul intr-o foaie subtire. Se unge o forma de tarta (diametru cam 24 cm), se aseaza in ea aluatul, ridicandu-l pe marginea formei in sus (putin mai inalt decat grosimea umpluturii). Se inteapa cu furculita in mai multe locuri. Se asaza feliile de mere in forme de cerc - de la margini spre centru - apoi se introduce forma in cuptorul incins. Se coace cca 50-70 de minute. Intre timp, se pune mierea sa se topeasca intr-o cana introduce in apa fierbinte. Cand prajitura e gata, imediat ce se scoate de la cuptor, se toarna peste ea mierea fierbinte.
Specificul bucatariei franceze

