Galuste de orez

Galuste de orez

Ingrediente:
50g stafide, 2 linguri vin dulce, 750ml lapte, 1/2 lingurita sare, 250g orez (cu bobul rotund), o portocala, 2 oua, 2 linguri unt, o lamaie, 70g zahar, 50g migdale zdrobite, 1 lingura faina, ulei (unt) pentru prajit, zahar farin pentru pudrat.

Mod de preparare:
Se inmoaie stafidele in vin si se lasa sa stea asa toata noaptea. Se pune pe foc laptele cu sare, iar cand da in clocot, se toarna orezul (putin cate putin, ca la mamaliga pripita). Se lasa sa se umfle, la foc mic, amestecand continuu, dupa care se pune deoparte sa se raceasca. Se rade coaja de portocala si de lamaie, si se incorporeaza in orez. Apoi se adauga galbenusurile, untul, 50g zahar, migdalele zdrobite si stafidele cu vin cu tot si se amesteca bine. Se bat albusurile spuma, se adauga 20g de zahar si faina si se incorporeaza in orez. Se incinge bine uleiul sau untul (la 170 grade), se ia cate-o lingura de orez (cat o galusca), se impinge cu o alta lingura in grasimea incinsa si se prajeste pana ce se rumeneste frumos. Galustele rumenite se scurg pe hartie absorbanta, se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar.
Specificul bucatariei italiene

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION