Tarta cu nuci si gem

Ingrediente necesare
Pentru aluat: faina 1,900 kg; unt (82% grasime); 0,750 kg; zahar farin 0,750kg; oua (10 bucati) 0,500 kg sau praf de oua integral 0,110 kg; bicarbonat 0,010 kg; otet 0,010 l; vanilina 0,001 kg; sare 0,010 kg.
Pentru modelat: faina 0,150 kg.
Pentru umplutura: gem 1,700 kg; miez de nuca 1,500 kg; zahar 2,500 kg; oua (40 albusuri) 1 kg sau albus de ou praf 0,150 kg; faina 0,100 kg; esenta de migdale 0,010 l; vanilina 0,0001 kg.
Produs finit pentru o bucata 85 g.
Cantitate bruta de materii prime pentru 100 bucati.

Mod de preparare
Operatii pregatitoare:
- faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece;
- praful de ou se dizolva in circa 330 ml. apa calduta;
- bicarbonatul se dizolva în otet;
- miezul de nuca se curata de impuritati si se macina;
- albusurile de ou praf se dizolva in circa 1,1 l. apa calduta.

Prepararea aluatului
Untul se amesteca cu zaharul farin, se adauga treptat ouale, sarea si vanilina, se continua baterea pana ce compozitia capata consistenta unei creme, dupa care se adauga bicarbonatul dizolvat în otet. Compozitia se amesteca în continuare pana la completa omogenizare. Apoi se adauga faina, se amesteca usor pana se încorporeaza toata cantitatea, dupa care se lasa la rece circa 30 minute.

Prepararea umpluturii
Albusurile de ou se amesteca cu zaharul si miezul de nuca, se încalzesc pe foc, amestecandu-se continuu ca sa nu se prinda. Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, apoi se adauga faina, esenta de migdale, vanilina si se amesteca pana la uniformizare.

Prepararea produsului
Dupa trecerea timpului de repaos, aluatul se împarte in 100 bucati egale. Fiecare bucata de aluat se muleaza in forma de tarta. Se asaza formele in tava. In fiecare tarta, se pune circa 17 g. gem peste care se toarna (cu ajutorul unui pos cu dui) aproximativ 45 g. compozitie de nuci. Se introduc in cuptor, se coc la temperatura moderata (180-220°C). Dupa coacere, se lasa sa se raceasca putin si se scot din forme, se asaza in chese si in ambalaje care sa le asigure integritatea pe timpul pastrarii si transportului.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION