Surf and turf

Surf and turf

Ingrediente pentru 4 portii:
800gr muschi de vita (taiat medalion), 200gr foie gras (cate o transa de 50gr pentru fiecare portie), 12 crevetii mari, 4-5 catei de usturoi, 50gr spanac proaspat, 25ml coniac, 10gr mix ierburi de provance, 50gr ulei de masline (pentru gatit), sare, piper.

Mod de preparare:
Crevetii se curata, iar crusta se pune la fiert. Crevetii decorticati se trag la tigaie in putin ulei de masline si 2-3 catei de usturoi intregi, cca. 3 minute. Se dau deoparte.
Medalioanele de vita se rumenesc in aceeasi tigaie in care s-au pregatit crevetii, la fel si transele de ficat de gasca.
In apa in care am fiert crusta de la creveti se opareste spanacul, timp de 1-2 minute, apoi il punem la scurs. Dupa ce s-a scurs il tragem in tigaie, in unt topit si usturoi, sare si piper.
Medalioanele de vita le vom coace la foc moderat timp de 2 min, iar transele de ficat un minut, inainte de servire. Muschiul de vita il vom condimenta cu amestec de ierburi aromate, sau: cimbru, sare, piper, rozmarin. In timp de rumenim muschiul de vita, turnam coniacul in tigaie si supa de creveti. Atentie: muschiul trebuie sa fie medium! Dupa ce scoatem carnea din tigaie, mai punem putin vin alb si lasam sa se reduca putin. Sosul il vom pune in farfurie, langa preparat.
Se monteaza pe farfuria calda muschiul de vita, ficatul de gasca, garnitura de spanac si crevetii.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION