Ingrediente:
un kg de carne de vita, o lingura de ulei de masline, 100g de sunca, 3 morcovi, o ceapa, 250g de ciuperci conservate, 2 catei de usturoi, 2 linguri de faina, daca vreti sa o faceti cu vin puneti 2/3 dintr-o sticla.
Mod de preparare:
Puneti ulei de masline si apoi caliti carnea, o scoateti si puneti ceapa la calit in zeama care s-a scurs din carne, apoi puneti sunca, si lasati cateva minute, apoi adaugati morcovii si ciupercile, amestecati bine dupa care adaugati carnea de vita. Dupa ce le amestecati si le condimentati cu sare, piper, puneti foi de dafin eventual, si acoperiti cu zeama (sau cu vin ) si puneti capacul la oala. Lasati la foc foarte mic, aproximativ 1.30-2 ore. Carnea la final o sa devina foarte frageda si sfaramicioasa. Acesta este doar un fel de a face Boeuf Bourguignon, sunt si alte retete mai complicate.