Ingrediente:
12 cotlete de miel (sau o bucata intreaga), 2 linguri cu otet balsamic, 2 linguri cu miere, o lingurita cu rozmarin uscat, sare.
Mod de preparare:
Intr-un vas facem un amestec din otet balsamic, miere si rozmarin, sare si il lasam deoparte.
Am ales o bucata intreaga de cotlet, pe care am taiat-o in doua, ca sa o pot aseza pe platou, asa cum se vede in poza. Bucatile de cotlet de berbecut se vor frige pe gratar 2-3 minute pe fiecare parte, timp in care se vor unge (cu o pensula de bucatarie) foarte des cu amestecul pregatit din otet balsamic. Dupa ce s-au fript, punem cotletele intr-o tava si le dam la cuptor, care a fost lasat sa se incinga la 220", pentru cca. 4 minute. Dupa acest timp le scoatem din cptor si le condimentam cu foarte putina sare.
Pentru garnitura am pregatit sparanghel sote. Se pot garnisi si cu anghinare oparita si sotata, cu cativa cartofi mici intregi, copti apoi trasi in unt si rozmarin.
Specificul bucatariei lui Danyelle.