Supa de peste

Supa de peste

Ingrediente:
Pentru supa: 1,5 kg peste marunt, 1,5 kg peste mare bucati, 1-2 capete de peste, 18 felii de franzela, 2 rosii, 2 cepe, 4 catei de usturoi, 10 fire de patrunjel, 2 foi de dafin, o crenguta de cimbru, o bucata coaja de lamaie, sare, piper.
Pentru maioneza cu usturoi: 4 galbenusuri, 4 catei de usturoi, 20 cl. de ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare:
Puneti intr-o oala rosiile taiate bucati, ceapa si usturoiul tocate, patrunjelul, foile de dafin, cimbrul si coaja de lamaie. Adaugati capetele de peste, spalate bine in apa rece, si pestele marunt. Turnati deasupra 2,5 l de apa, sarati si piperati. Lasati-le sa fiarba 25 de minute, apoi treceti-le printr-o sita fina (cu zeama cu tot). Puneti pestele si legumele pasate intr-o oala, adaugati bucatile de peste mare si lasati-le sa mai clocoteasca 12-15 minute, la foc potrivit.

Maioneza se prepara astfel:
- puneti intr-un bol galbenusurile, usturoiul presat, sarea si piperul;
- turnati uleiul putin cate putin, si amestecati ca la maioneza;
- cand este gata, incorporati 3 linguri cu supa de peste;
Supa si pestele se servesc calde, iar separat - painea prajita unsa cu maioneza cu usturoi.
Specificul bucatariei franceze

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION