Ingrediente:
4 linguri de unt, 8 fire de ceapa verde taiate feliute, 2 morcovi taiati rondele subtiri, 2 tulpini de telina taiate felii subtiri, 250g piept de pui dezosat taiat si taiat feliute, 3 lamai, 1,2 l supa de pui, 250g spaghete subtiri rupte in bucati relativ mici, 150g smantana dulce, sare si piper(alb), patrunjel verde, tocat mai mare.
Mod de preparare:
Ceapa, morovii, telina si puiul se calesc in unt intr-o cratita, cca. 10 minute, la foc mic. Lamaile se cojesc subtire de coaja (fara partea alba, doar ce e galben de la suprafata). Coaja astfel obtinuta se opareste 3 minute in apa clocotita. Se scot cojile, se scurg si se taie felii subtiri in lung (ca taiteii). Lamaile se storc. Se adauga coaja de lamaie si sucul in cratita impreuna cu supa de pui si carnea. Se fierbe la foc mic 40 de minute. Se pun spaghetele si se mai fierb inca 15 minute. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. La sfarsit, se adauga smantana si nu se mai clocoteste supa, sa nu se taie smantana. Se serveste garnisita cu patrunjel verde si o felie de lamaie pentru decor.
Specificul bucatariei italiene

