Ingrediente pentru 5-6 portii:
600g gulii, 2 litri de supa, 60g ceapa, 80ml ulei, 2 cartofi, 100g smantana, sare, patrunjel verde, 3-4 galusti pentru o portie.
Mod de preparare:
Guliile se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la fiert in supa. Ceapa se taie marunt si se prajeste separat intr-o craticioara cu ulei. Mai adaugam cartofii, taiati cuburi si se inabuse totul usor. In reteta originala era adaugat a o lingura de faina si se pregatea un rantas. Eu recomand folosirea cartofilor, deoarece contin suficient amidon pentru a ingrosa supa si este mai sanatos. Se adauga cu putina supa si se pune peste gulii. Se continua fierberea inca 10 minute, dupa care se paseaza cu blenderul de mana sau prin alta metoda, pana ce devine o crema si se adauga galustile. Se potriveste gustul cu sare, iar inainte de servire se adauga smantana si verdeata tocata.