Supa crema de praz

Supa crema de praz

Ingrediente:
3 fire de praz, 2 litri de apa, 3 cartofi, o radacina de patrunjel, 1/2 telina, o lingura cu unt, o lingurita de ulei, 200g smantana, sare.

Mod de preparare:
Se curata telina, cartofii si radacina de patrunjel si se pun la fiert taiate bucati mari, in apa cu un praf de sare. In supa ramasa, fierbe prazul taiat rondele.
3. Dupa ce a fiert, se strecoara si se paseazae cu blenderul sau printr-o sita deasa. Piureul astfel obtinut, se subtiaza cu supa in care au fiert legumele. Acum vom adauga si smantana, mai putin 2 linguri ce ne vor servi pentru decor. Adaugam untul si lasam pe foc sa dea in cateva clocote. La final se potriveste gustul de sare.
Pe deasupra, ca decor punem patrunjel si cateva rondele de praz si din smantana facem cercuri. Eu prefer ca pe deasupra sa pun romdele de praz, date prin faina si rumenite foarte bine in ulei incins. Se mai numeste si" "ceapa Lyonez".
Specificul bucatariei franceze

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION