Jamie Oliver a prezentat aceasta reteta perfecta pentru zilele reci de toamna in primul sezon al serialului "Jamie at Home", episodul "Pumpkin and squash".
Ingrediente:
Pentru supa: ulei de masline, 16 frunze proaspete de salvie, 2 cepe rosii, tocate, 2 tije de telina, tocate, 2 morcovi, tocati, 4 catei de usturoi tocati, 2 fire de rozmarin proaspat (doar frunzele), 1/2 ardei chili rosu, fara seminte, tocat marunt, 2 kg de dovleac de placinta, taiat bucati, 2 litri de supa de pui, ulei de masline extravirgin.
Pentru crutoane: ulei de masline extravirgin, 16 felii de ciabatta, o bucata parmezan.
Mod de preparare:
Incingem putin ulei de masline intr-o tigaie si prajim frunzele de salvie timp de 30 de secunde. Le scoatem pe un servetel de hartie. In uleiul care a ramas, punem la prajit ceapa, telina, morcovul, usturoiul, frunzele de rozmarin, ardeiul chili si le condimentam cu sare si piper. Le lasam 10 minute, pana se inmoaie putin ingredientele, apoi adaugam dovleacul si supa si lasam toate legumele sa fiarba 30 de minute. Dupa ce au fiert, le mixam la blender, pana obtinem un piure, pe care il vom subtia cu crema obtinuta de la supa ramasa in oala in care au fiert legumele.
Preparam crutoanele astfel: Stropim bucatile de ciabatta cu ulei de masline extraergine, presaram parmezan peste ele si le punem intr-o tigaie incinsa, fara ulei, sa se rumeneasca pe toate partile.
Supa se serveste cu crutoane si frunze prajite de salvie pe deasupra.