Ingrediente:
un dovleac mediu ca marime, 2 cepe dulci, 2 catei de usturoi, 300g piept de pui tocat, o ceasca smantana, 1/2 pachet de unt, ulei de masline, sare, piper, ceapa verde taiata.
Mod de preparare:
Cu o zi inainte de servire, curatati dovleacul si bagati-l acoperit cu folie, cu fata in jos intr-o tava cu apa la cuptor, cam o ora si un sfert. Dupa racire indepartati pielea si taiati dovleacul bucati apoi mixati-l pana devine pasta.
Inainte cu o ora de servire, prajiti ceapa dulce si usturoiul pisat in ulei de masline, adaugati sare si piper. Adaugati si pieptul de pui si crema de dovleac obtinuta prin mixare si amestecati cam 10 minute.
Lasati la fiert cam 45 minute pana capata consistenta necesara. Adaugati untul si smantana, sare si piper macinat dupa gust, aducand iar la fierbere. Deasupra presarati ceapa verde taiata fin si piper macinat.
Se serveste alaturi de un pahar cu vin rosu.