Suc de portocale

Sucul de portocale este tonic, fluidifiant sanguin si protector vascular (pentru un efect mai puternic se va folosi si coaja).
Sucul de portocale este efficient in ateroscleroza, afectiuni febrile,raceala, gripa, faringite, bronsite, convalescenta, in perioada de crestere si dezvoltare a copiilor, pentru cresterea imunitatii.

Numita si “fructul soarelui“are peste 100 de varietati. Cultivata initial in China si India de unde s-a raspandit in Europa, tot bazinul mediteranean si cele doua continente Americane. Regale Louis al XIV-lea indragea atat de mult parfumul florilor de portocal incat a comandat construirea primei gradini de portocali si le-a cerut gradinarilor sai ca pomii sa fie mereu infloriti – suprimand udarea arbustilor pana in momentul defolierii si apoi reluarea udarii normale au reusit sa pacaleasca portocalii sa infloreasca tot timpul anului. Chromatic, eszte simbol al optimismului, sociabilitatii, energiei. A purtat mereu doua semnificatii opuse: inocenta si fertilitate.

Substante continute
Apa 87,6%, proteine 0,7%, grasimi 0,2%, carbohidrati 11%, minerale (calciu 26mg, fosfor 20mg, fier 0,3mg), vitamina C 30mg, beta caroten, acid folic, saruri minerale de: potasiul sulf, magneziu, cupru, zinc, acizi, esente aromate , fibre, enzime, uleiuri volatile, mucilagii, flavonoide, taninuri (valoare energetica: 47 Kcal/100gr).

Proprietatile sucului de portocale
are proprietati antioxidante, impiedica formarea placilor ateromatoase, efecte remineralizante, stimuleaza imunitatea pasiva, creste rezistenta la infectii, are actiune febrifuga (scade febra), are efect stomahic, creste apetitul, stimuleaza dezvoltarea florei bacteriene saprofite, datorita continutului de fibre, stimuleaza digestia, stimuleaza peristaltismul intestinal si previne acumularea reziduurilor in colon, combate colita de putrefactie si auto-intoxicarea; actiune mineralizanta, si de depunere a calciului in oase (datorita continutului mare de clciu si vitamina C), prin continutul sau in vitamina C stimuleaza imunitatea, regenerarea celulara, fluidifica secretiile bronsice, subtiaza sangele si imbunatateste circulatia; compusii bioactivi (limonoide citrice) au actiune antioxidanta, antiimbatranire, anticanceroasa..

Terapie si remedii
Anemie, astenie fizica si intelectuala, fragilitate vasculara, stari febrile, diabetici. Coaja de portocale poate fi buna pentru tratarea acneei, foliculitei; se foloseste sub forma de cataplasma p;e zonele afectate dupa ce a fost zdrobita pe un lemn.
Uleiul de portocale este detoxifiant, are efect de curatare, este benefic in stari de stress, tensiune nervoasa, dureri de cap, oboseala, reda optimismul si hotararea in a realize propriile aspiratii.

Utilizarea in cosmetica
Portocala este recomandata in tenurile sernsibile , prin efectul de revigorare la nivelul tenului, de a asigura o bariera de protectie la nivelul tenului. Masca se poate face din 3 linguri suc de portocale proaspat, 2 linguri miere de albine poliflora, care se aplica pe fata ,se lasa sa actioneze 20 min dupa care se spala cu apa calduta si se aplica o crema emolienta, hidratanta.
Se face o masca din o lingura suc de portocale, o lingura suc de morcovi, 2 linguri de lapte si doua migdale pisate si se amesteca pana se face o pasta care se aplica pe fata, pielea gatului in strat gros, se lasa sa actioneze ½ ora apoi se inlatura cu apa rece ; inlatura roseate, iritatiile, sterge cicatricile minore, lasa pielea neteda si catifelata.

 

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION