Suc de mere

Sucul de mere este un bun tonic muscular si al sistemului nervos, diuretic si antireumatismal, antiseptic intestinal, depurativ, indicat in cazurile de guta si constipatie; poate fi folosit in amestecuri cu alte sucuri, pentru a le oferi un gust mai bun.
Sucul de mere contine zaharoza, celuloza, pectina, saruri minerale, vitamine: B1, PP, A, C. Acesta este diuretic, tonic muscular, racoritor, antiseptic intestinal, laxativ, depurativ sanguin, antireumatismal. Este indicat pentru problemele de astenie fizica si intelectuala, anemie si demineralizare, reumatisme, guta, obezitate, stari febrile, gastrita, ulcer gastric, insomnii, cefalee. Se administreaza câte 3-4 pahare pe zi.
Sucul de mere contine zaharoza, celuloza, pectina, saruri minerale, vitamine, are efect diuretic, tonic, antiseptic intestinal, laxativ, depurativ, este indicat in boli reumatismale, guta, constipatie, astenie, anemie, demineralizare, stari febrile, afectiuni gastrice , are si un efect de eliminare a kilogramelor in plus. Infuzia de mere sau coji uscate este eficienta in bronsite, reumatism.
Ezoteric marul a ramas un simbol al sexualitatii, al pacatului. La inceput merele erau plantate undeva la marginea pamantului, in gradina Hesperidelor acolo unde nu ajungeau decat zeii sa culeaga merele de aur, dar marul trebuia sa pastreze legatura dintre om si divinitate asa incat a fost lasat pe pamant sa creasca pe toate drumurile.
O legenda spune ca la petrecerea lui Zeus au fost invitati toti zeii mai putin zeita vrajbei,Eris care a aruncat marul de aur,pentru cea mai frumoasa dintre zeite, Paris a fost cel care a trebuit sa hotarasca la cine sa ramana “Marul Discordiei”iar acesta o alege pe Venus ,zeita dragostei care strapunge inimile lui Paris si Elena cu sageata lui Cupidon. Considerat “fructul Zeilor”marul este o sursa puternica de energie spirituala. Marul, in antichitate era aflat sub protectia zeitei Abundentei. Egiptenii ofereau mere celor mai inalti si mai puternici preoti considerati aznici ai cunoasterii secrete “Marul lui Newton” a fost cel care a pus bazele Teoriei Gravitationale, intr-o zi a anului 1666 cand celebrul fizician, matematician si astronom englez privind de pe un pod marul care-i scapa din mana a ajuns sa descopere fenomenul si legea gravitatiei universale.
Daca este taiat transversal, marul realizeaza pentagrama care este considerata poarta catre puterile oculte, symbol al chintesentei. Floarea de mar este simbolul de stat al Michigan - SUA , constitue primul cartilaj al faringelui uman denumit “Marul lui Adam”. Marul este indicat sa se consume inainte de masa, pentru a fi digerat complet si a beneficia de constituentii sai la maxim; dupa masa stomacul fiind déjà incarcat nu mai poate digera bine fructul, care fermenteaza..

Coaja de mere contine 75% fibre, dar si o serie de substante biologice raspunzatoare de o de efecte benefice pe care le au asupra sanatatii, precum lupta impotriva cancerului. Ccoaja contine de doua ori mai multa vitamina C si acid pantotenic, de aceea se recomanda sa se consume nedecojite.
Un mar consumat seara inainte de culcare (sau un pahar de suc natural de mere) favorizeaza instalarea somnului prin sedarea sistemului nervos, datorita sarurilor de brom.

Substante continute
apa 85-90%, zaharuri , zaharoza, celuloza, pentasan lignina, acizi liberi, pectine, materii grase, protide, saruri minerale de potasiu, sodium, siliciu, calciu, clor, fier, brom,, aluminiu, arsenic, mangan, cobalt, tannin,esteri amilic, formic, acetic, caproic, aldehida acetica, vitamine C, B1, B2, B6, PP, acid pantotenic, provitamina A (valoarea energetica 48Kcal/100gr).

Proprietatile sucului de mere:
efect tonic, racoritor,depurativ, antiseptic, diuretic, urolitic (dizolva calculi renali, biliari), laxativ, hipocolesterolemiant (scade colesterolul), regenerare tisulara, stimulant si decongestiv hepatic, antiseptic intestinal si gastric, stomahic (creste apetitul ), tonic muscular si al sistemului nervos, calmant, inhiba dezvoltarea celulelor canceroase , vitamina C continuta in mar ajuta la absorbtia fierului, fiind printre primele alimente diversificate introduce in alimentatia bebelusilor, pectinele din mar stimuleaza digestia, elimina colesterolul (LDL), protejeaza mucoasa stomacului, sursa importanta de quercitina, o substanta fitochimica, necesara in lupta radicalilor liberi (responsabili de boli cardio-vasculare, cancer), bogate in fibre, ajuta digestia si scad nivelul colesterolului, contin fructoza avand un indice glicemic scazut ceea ce inseamna ca pastreaza in limite normale glicemia , contine flavonoide ( catechine ) care cresc rezistenta peretilor vasculari si au efect antioxidant.

Terapie si remedii
Astenie, surmenaj, anemie, convalescenta, graviditate, in perioada de iarna cand apar avitaminoze si demineralizari, hepatita, status posthepatita, diaree, constipatie, colibaciloza, stari febrile, ulcer gastric , gastrita, diabet, guta, litiaza urica, rheumatism, in cure de detoxifiere, de slabire, obezitate.

Cura cu suc de mere
Se face consumand fructul crud, ca atare, ras in salate in combinatie cu alte fructe sau sucul de mere ( fara pulpa ) pentru litiazici, reumatici, astenici. Diabeticilor li se recomanda cura cu mere acide, mai acrisoare. Mere rase lasate sa stea la aer pana se fac maronii, culoarea bruna indica formarea pectinei, un constituent important care trateaza enterocolita, dizenteria, rectocolita, ulcerul gastric, diareea estivala, diareea infantile, etc. Pectina poate fi utilizata intern sau extern, deoarece reda elasticitatea tesuturilor, cicatrizeaza ranile, regenereaza tesuturile.
Cura Kempner: 250-300 mg/zi de orez fiert si mere pentru edeme de natura renala, cardiaca, HTA.

Otetul de mere, ar trebui sa fie nelipsit din salatele de legume; 2 ligurite de otet de mere adaugate intr-un pahar de apa, dimineata pe stomacul gol, poate ajuta la pierderea in greutate stimuland metabolismul si arderea grasimilor.

Utilizarea in cosmetica
Marul crud se foloseste pentru diverse masti fie singur fie in combinatie cu alte ingrediente:
- pentru ten gras se face o masca din suc de mere , albus de ou si iaurt care se aplica pe ten, se lasa 20 min. dupa care se spala cu apa calduta, sau suc de mar cu zeama de lamaie,se lasa pe fata 20min. apoi se spala.
- pentru ten uscat se alege o combinatie din suc de mere, miere de albine si ulei de masline. Se aplica pe fata si se spala dupa 20 min. cu apa calduta.
- pentru piele normala suc de mar cu miere de albine.

 

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION