Suc de kiwi

Fructul se consuma prospat si imediat dupa taiere deoarevce oxideaza foarte usor. Cura trebuie sa contina 1oo-250 gr de kiwi/zi.
Deoarece contine fibre si este sarac in glucide poate fi folosit in curele de slabire; prin vitaminele si mineralele pe care le contine un coktail din kiwi-grapfruit-ananas poate inlocui masa de seara.

Originar din China, unde denumirea fructului este Yang Tao (mura sau strugurele gastei), iar la noi este cunoscut si sub numele de “agrise chinezesti“. A fost adus in Europa de catre un membru al Societatii Regale de Horticultura din Marea Britanie. A fost plantat in 1906 in Noua Zeelanda si a rodit in 1910, unde fructul a fost “rebotezat” dupa numele pasarii nationale probabil prin asemanare la culoare. Astazi este cultivate si in alte tari va SUA, Japonia, Italia, Franta, Spania, Grecia, Australia, Brazilia, Chile.

Substante continute
vitamine C,E, (un fruct de marime medie acopera nevoile zilnice ale unui adult in vitamina C, contine de 10 ori mai multa vitamina C decat portocala si un sfert din necesarul zilnic de vitamina E recomandat), vitamina B2,B3, provitamina A, enzime (actinidin), acizi organici, fibre, saruri minerale de cupru, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier, selenium, zinc, lueina. Valoare energetica:45Kcal/100gr

Proprietatile sucului de kiwi
Puernic antioxidant, antiinflamator, protector cardio-vascular, datorita continutului bogat in potasiu (contine mai mult potasiu decat o banana). Ajuta la reglarea tensiunii arteriale, intervine in schimburile celulare sodium-potasiu, fiind indicat consumul de kiwi de catre persoanele care au o alimentatie mai bogata in sare, previne imbatranirea, scade colesterolul, impiedica depunerea placilor de aterom (grasime) pe peretii vaselor, prevenind ateroscleroza, are rol antitrombotic, anticoagulant , cercetatorii norvegieni de la Oslo au ajuns la concluzia ca sunt suficiente 2-3 fructe de kiwi pe zi pentru a preveni trombozele vasculare, atacurile ischemice tranzitorii, infarctul miocardic, edemul cerebral, emboliile, etc. Are proprietatea de a stimula functia sexuala masculina, fiind recomandat consumul acestui mic fruct in probleme de erectie, infertilitate, prin continutul in luteina (dupa porumb este fructul cel mai mare continut in luteina) asigura protectia impotriva aparitiei cataractei si bolilor cardiace, precum si a cancerului, continutul important in cupru ajuta la intarirea oaselor, buna functionare a creierului, a sistemului imunitar precum si la formarea globulelor rosii datorita fibrelor pe care le contine joaca un rol important pentru curatarea colonului si reducerea colesterolului, precum si impotriva diabetului si bolilor de inima. Continutul in vitamina E protejeaza membranele celulare, apara organismul de radicalii liberi, prin continutul in magneziu asigura reglarea ritmului cardiac, in relaxarea musculara, buna funcionare a sistemului nervos, in procesul de formare a oaselor.

Terapie si remedii
Ifectiuni cardio-vasculare, tulburari de dinamica sexuala, sterilitate masculina.

Contraindicatii
Contine o enzima care prin centrifugare produce coagularea laptelui de aceea nu se foloseste in coktailuri amestecate cu lapte. Este interzisa administrarea de Kiwi bebelusilor in primul an de viata dar in mod special pana la varsta de 6 luni.

Utilizarea in cosmetica
Se foloseste pentru tenul gras, acneic datorita efectului sau racoritor, antiinflamator,cat si pentru curatarea fetei ; masca se poate face dintr-un kiwi bine copt, 2 linguri de ulei de masline sau ulei de sunatoare, un galbenus de ou, care se amesteca bine apoi se intinde pe fata si se lasa sa actioneze 20 min, apoi se spala cu apa calduta.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION