Spaghetti alla Bolognese

Ingrediente pentru 4 portii:
250g carne tocata de porc , 250 g carne de vitel, 600g spaghete, 6 cuti de rosii (pelati), sare, piper, usturoi, busuioc, patrunjel, ulei de masline 2 linguri, parmezan, un dl de vin alb.

Mod de preparare:
Se caleste ceapa marunta (2 cepe mari), nu trebuie sa se inegreasca, se adauga carnea tocata, cu care se caleste mai departe toul la foc mijlociu, se adauga usturoiul pisat (3 catei). Dupa ce se evapora apa de la carne se adauga vinul alb. Se lasa sa se evapore vinul dupa care se pun rosiile date prin sita, fara samburi, rosiile trebuie sa devina ca un sos inante de a fi puse peste carne. Se lasa totul la fiert timp de doua ore. Cand sosul este aproape gata se pune la fiert o oala cu apa pentru pasta, la care se adauga o lingura de sare. Nu se pune niciodata ulei in apa in care se fierb pastele. Cand apa clocoteste se pun spaghetele si se lasa la fiert cu 2 minute mai putin decat schie pe pachet. Pastele trebuie sa fie aldente. Vom sti ca sunt gata in momentul cand sunt elastice, iar la mijloc nu sunt casante. Se scurg de apa si se pun in tigaia/cratita in care era deja sos, apoi se amesteca cu sosul de rosi. In momentul cand se serveste se adauga din cratita o lingura mare de sos iar pe deasupra se pune parmezan si frunze de busuioc proaspete.
Specificul bucatariei italiene

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION