Linguine cu fructe de mare

Linguine cu fructe de mare

Ingrediente pentru 4 protii:
500g linguine, 500g fructe de mare, 3-4 catei usturoi, un ardei iute, piper, sare, o lingura cu unt, ulei de masline, 50ml vin alb demidulce.

Mod de preparare:
Cateii de usturoi se sdrobesc usor, ardeiul iute se taie rondele subtiri. Pastele se fierb "al dente" si intotdeauna cu 2 minute mai putin decat scrie pe pachet. In aceste ultime 2 minute, pastele se vor asocia cu sosul din tigaie, la foc iute. Niciodata nu se pune ulei in apa in care vor fierbe pastele, sau imediat dupa fierbere.
Pastele care se potrivesc cel mai bine cu acest preparat sunt: farfalle, tagliatele, spaghete sau linguini. Pentru acest preparat vom folisi spaghete.
Intr-o tigaie mare se incinge putin ulei de masline (pentru gatit), si se calesc ingredientele incepand cu usturoiul, pe urma ardeiul iute si fructele de mare.
Fructele de mare, daca sunt congelate se oparesc cateva minute la foc mic, iar daca sunt proaspete se vor pune in tigaie pe rand, mai intai calmarul, sepia, caracatita, apoi restul (midii, stridii, creveti intregi, pui de caracatita, etc). Separat se topeste untul si se stinge cu un pahar de vin alb sec. Se lasa sa scada vinul pana la jumatate din cantitatea initiala (se poate pune mai mult vin si putin mai mult unt pentru mai mult sos).
Se pun fructele de mare bine scurse in tigaia cu usturoi si ardei iute si se calesc putin. Se potrivesc la gust cu sare, dupa care se sting cu sosul de vin si unt. In final se adauga pastele si se amesteca. In specificul napoletan se mai pun cateve rosii cherry (pachino), taiate pe jumatate. Pentru impatimitii fructelor de mare recomand 500g paste si un kg fructe de mare. Aceste cantitati sunt pentru 4 persoane. Fructele de mare congelate contin in general: sepie, caracatita, creveti, scoici, stele de mare.
La servire se adauga patrujnej tocat. Un vin alb demisec, sau sec se potriveste perfect cu acest preparat.
Specificul bucatariei italiene

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION