Ingrediente:
600g dovlecei, o ceapa, un catel de usturoi, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, 250g branza de burduf, 2 linguri patrunjel verde tocat, 80g cascaval ras, 250 ml sos alb simplu de lapte, 16 rulouri de cannelloni.
Mod de preparare:
Se spala dovleceii, se zvanta si se taie cubulete. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se calesc bine dovleceii in ulei incins circa 5 minute, amestecand ca sa nu se arda. Se adauga ceapa si usturoiul, sare si piper. Se amesteca dovleceii prajiti cu branza faramitata, patrunjelul si jumatate din cascavalul ras. Jumatate din sosul alb (bechamel) se pune intr-un vas rezistent la foc. Cannelloni se umplu cu compozitia de dovleceii si branza si se pun in vas. Se toarna deasupra restul de sos si de cascaval ras. Se pun la cuptor 30 de minute.
Specificul bucatariei italiene

