Ingrediente:
5 catei de usturoi mari, ulei de masline (pentru gatit), un ardei iute, spaghete (125g/persoana), apa, sare, parmezan.
Mod de preparare:
Intr-o tigaie incalzeste uleiul de masline si se adauga usturoiul tocat marunt. Cand incepe sa sfaraie, se adauga ardeiul iute iar dupa cateva secunde se adauga o lingura de vin alb dulce si putina apa din fierbatorul pentru paste, apoi se stinge focul. Trebuie multa atentie sa nu se arda usturoiul, pentru ca ar deveni totul amar.
Spaghetele se pun in apa sarata iar cand da in clocot se adauga pastele. Se fierb cu 2 minute mai putin, decat este mentionat pe pachet, deoarece ultimele 2 mnute vor sta in tigaie si se vor amesteca cu celelalte ingrediente. Este valabil pentru toate sortimentele de paste. Odata scurse de apa, se incorporeaza cu compozitia din tigaie, amestecand usor.
Se servesc imediat, cu parmezan deasupra si frunza de busuic ca decor.
Specificul bucatariei italiene

