Sos Brun Spaniol

Ingrediente:
75g unt sau ulei, 75g faina, un morcov, un patrunjel, o telina mica, o ceapa, 2 catei usturoi, o foaie dafin, cimbru, 50g bulion, piper, sare, 500g oase de vita.

Mod de preparare:
Zarzavaturile se spala, se curata, se taie in bucati ceapa, se curata, se spala si se taie felii. Intr-o cratita se pune untul si cand se infierbinta adauga faina rumenindu-se bine, tot timpul se amesteca cu o lingura de lemn sa nu se arda. Dupa ce aceasta a capatat o culoare bruna, se adauga zarzavaturile, ceapa si condimentele si se prajesc usor. Se sting apoi cu doua cesti cu apa calda. In timp ce se prepara sosul, oasele se sparg si se prajesc in cuptor cca 2 ore, la foc iute, apoi se pun in vasul cu sos odata cu bulionul. Se fierbe totul la foc potrivit cca 3 ore, avand grija sa se adune spuma cand se formeaza si sa se mestece mereu ca sa nu se prinda sosul de vas. La sfarsit se adauga un pahat de vin alb dulce. Dupa ce este gata se strcoara printr-o sita.
Se foloseste ca material de baza la prepararea sosurilor, fiind un sos de baza in bucatarie, iar celelalte sosuri rosii sunt derivate din acest sos brun.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION