Sos Vinegreta

Este sosul cu care se asezoneaza de obicei salata verde combinata cu castraveti, ceapa, ardei gras, sau salate cu conopida.
Are un aport caloric de 90 calorii la 100 de grame.
Numele vinegretei este dat de unul dintre ingredientele sale de baza: otetul (vinaigre, franceza). Cea mai simpla vinegreta este formata din o parte otet si trei parti ulei de masline. La aceasta baza se mai pot adauga: mustar, galbenus de ou, diferite ierburi si mirodenii. Secretul unei vinegrete de calitate este emulsionarea corecta, cu rabdare, a ingredientele si calitatea buna a acestora.

Ingrediente:
o lingura ulei de masline, o lingurita otet de mere (balsamic), mustar de Dijon (optional), sare de mare.

Mod de preparare:
Dizolvati sarea în otet si amestecati bine pana se topesc granulele. Adaugati mustarul.
Incorporati, treptat, cate putin, amestecand cu telul, uleiul. In final va trebui sa obtineti un sos omogen, de consistenta unei maioneze subtiri.
Folositi vinegreta pentru salate, legume coapte sau fierte la abur sau pentru peste.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION