Ingrediente pentru 2 portii:
un file de somon(400g), 10g frunze de menta proaspete tocate, 10g busuic proaspat, 3 catei usturoi tocati marunt, 60g alune intregi, 25g parmezan ras, 25g miez de paine proaspata, ulei de masline.
Mod de preparare:
Se scoate pestele din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Se asaza apoi intr-o tava de cuptor (unsa in prealabil cu putin ulei), cu pielea in jos. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se combina menta, usturoiul, alunele si branza se adauga ulei si se proceseaza intr-un blender pana ce se obtine o pasta omogena. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se adauga firimituri din miez de paine. Se amesteca bine. Se intinde mixtura pe somon, in strat nu prea goros, totusi destul cat sa formeze o crusta.
Se introduce tava la cuptor si se lasa 10-12 minute (pana ce pestele este facut).
Specificul bucatariei italiene

