Somon cu ierburi aromate si lamaie caramelizata

Ingrediente:
Un somon de marime medie, curatat. Cu o foarfeca, taiem coada si aripioarele, 3 lamai de marime medie. Amestec de ierburi proaspete (Bouquet garni): busuioc, rozmarin, lemongras (taiat in doua, pe lungime), foi de dafin, sare, piper proaspat macinat, o capatana de usturoi intreaga, necuratata, taiata pe jumatate.

Mod de Preparare:
Aseazam pe o tava mare, doua foi de aluminiu. Combinam toate ierburile de mai sus.
Somonul il pregatim astfel: il crestam pe ambele parti, astfel incat sa se coaca mai repede si uniform. Il aseazam peste ierburi. Lamaile le taiem felii subtiri si le prajim in ulei, 1-2 minute, apoi le aranjeazam deasupra somonului si in interiorul lui. Punem piper boabe si anason stelat in somon si deasupra lui, asezonam cu sare si toarnam pe deasupra ulei de masline. Impachetam totul foarte bine in foile de aluminiu si punem la cuptor, incins in prealabil la 190, cca.30-40 minute. Intre timp, vom pregatii un sos olandez in care adaugam sare si piper dupa gust si putin suc de grepfrut. Scoatem somonul de la cuptor si inlaturam pielea cu ajutorul unui cutit. Il vom servii file, impreuna cu feliile de lamaie caramelizate si cu sosul olandez preparat mai devreme.
Specificul bucatariei franceze

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION