Bouquet garni

Este un amestec de ierburi aromate caracteristic bucatariei franceze. Exista insa si variante germane si italienesti. Reteta traditionala contine:

Ingrediente:
o lingura frunze uscate de busuioc, o lingurita frunze uscate de oregano, 1 1/2 lingurita de frunze uscate de rozmarin, 1 1/2 lingurita de frunze uscate e cimbru de gradina, 1 1/2 lingurite de frunze uscate de cimbru, 1/2 lingurita de frunze uscate de tarhon, 1/2 lingurista de seminte de telina, 6 frunze de dafin, rupte in trei,1 1/2 lingura de fulgi uscati de usturoi sau 6 catei de usturoi uscati.

Mod de preparare:
Se iau busuiocul, oregano, rozmerinul, cimbrul de gradina, tarhonul, cimbrul, semintele de telina si fulgii de usturoi si se pun intr-un vas mic. Se amesteca bine.
Se pregatesc 6 bucati de tifon, aseyat in mai multe straturi.
Se adauga cate o frunza de dafin (3 bucati) in fiecare bucata de tifon. Se imparrte mixtura de ierburi in mod egal intre cele 6 bucati de tifon. Se aduna cu grija colturile tifonului spre centru, astfel incat condimentele sa fie acoperite. Se leaga cu fasii de tifon si se pastreaza la adapost de aer si umezeala.
Specificul bucatariei franceze

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email: danyelle@danyelle.ro
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION