Ingrediente:
24 jumatati de stridii, 2 salote taiate marunt(ceapa rosie), o lingurita de unt nesarat, o ceasca de vin alb sec, o ceasca de smantana, o lingurita de curry sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Mai intai se extrage sucul din stridii, apoi se face salota(ceapa rosie) sauté in unt intr-o tigaie, timp de un minut pentru a se inmuia. Adauga vinul. Incalzeste amestecul si dupa ce a ajuns la temperatura defierbere, da focul la mic si mai lasa-l 6-8 minute pana se reduce lichidul la jumatate. Adauga sucul de stridii, mai tine-l doua minute. Toarna toul intr-o oala, adauga si smantana, incalzeste noul amestec pana ce ajunge la fierbere, da focul la mic si mai lasa-l 10-12 minute, pana ce lichidul se reduce la jumatate. Poti intari amestecul cu faina si apa. Adauga si curry-ul si aranjeaza stridiile in cochilii intr-o tigaie. Pune piper si o lingurita de sos pentru fiecare stridie. Baga tigaia la cuptor la temperatura de 450 de grade timp de 3-4 minute, sau 220 de grade la un aragaz normal, dar ti cam 8 min. Daca cele de mai sus vor fi respectate, vei obtine 2 portii.

