Pere in sos de vin rosu

Pere in sos de vin rosu

Un desert regal, senzual, in care se simt influentele bucatariei franceze. Este un preparat clasic ce se preteaza pentru orice tip de eveniment.

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
4 pere mari cu codita, 8 linguri de zahar, un litru de vin rosu-dulce, un baton de scortisoara si o steluta de anason, 200 ml apa, 50 ml coniac, 50g faina (dupa caz).

Se prepara astfel:
Perele se curata de coaja, fara sa se taie codita. Intr-o cratita, mare, cat sa incapa perele, punem toate ingredientele, mai putin faina. Facem zahar ars din cele doua linguri in plus, stingem cu apa si punem peste conpozitia din cratita. Lasam sa fiarba la foc potrivit, pana ce perele se inmoaie putin. Nu trebuiesc fierte foarte mult. Cand consideram ca perele sunt gata, le scoatem si le lasam departe, iar vinul il lasam sa mai scada si sa se ingroase putin. Daca nu se leaga, atunci il putem ingrosa cu 2 faina desfacuta in apa rece.
Dam jos de pe foc, punem perele in compozitia de vin si lasam sa se raceasca.
La servire putem asocia cu inghetata de vanilie, frisca sau smantana dulce. Le putem monta intregi, in picioare sau taiate eventai.

poza R     DANYELLE COOKING CONS SRL
Bucuresti - Romania
Telefon: 0721.825.819
Email:
---------------------------

Preluarea si reproducerea informatiilor publicate pe site-ul www.danyelle.ro se poate face doar cu acordul scris si cu respectarea legislatiei in vigoare.

    TRADE MARK DANYELLE COOKING

 4194948                HAWAII REGISTRATION